CES 2022: 100 inch is het nieuwe 40 inch (voor TV’s)

TV’s zijn normaal altijd één van de speerpunten van de Jaarlijkse Consumer Electronics Show (CES). Sommige jaren krijgen we revolutionaire aankondigingen, terwijl andere jaren het nieuws alleen als evolutionair moet worden beschouwd. CES 2022 valt in de laatste categorie. Er zijn genoeg dingen om enthousiast over te zijn, al was het maar omdat je eigenlijk niet hoeft te wachten met het kopen van een nieuwe TV: alles is namelijk gewoon al te krijgen! Nou ja, in ieder geval het meeste dan.

DE TV slogan voor 2022 lijkt ook veel op die van 2021: GROTER is BETER…

LG

LG NanoCell & OLED-tv’s produceren verbluffende beelden en ze kosten doorgaans minder dan tv’s van Sony. Helaas had LG dit jaar niet veel aan te kondigen. Hun OLED’s uit de C-serie zullen de helderdere Evo-panelen uit de G-serie van vorig jaar gebruiken. Sommige van de duurdere modellen zullen beschikken over een algoritme-technologie voor het versterken van de helderheid die de helderheid met 30% kan verhogen. LG biedt dit jaar ook nieuwe formaten aan. Aan de kleine kant voegen ze een 42-inch model toe. Aan de top van de lijn hebben ze een 96-inch model toegevoegd.

Ben je opzoek naar een LG TV met OLED kwaliteit voor een LED prijs? Ga dan voor een LG NanoCell TV! Klik hier

Samsung

Samsung blijft investeren in Micro-LED aan de top van de productlijn. Het toevoegen van een 89-inch model aan de lijn die voorheen alleen 99-inch en 110-inch modellen bood, zal de kosten waarschijnlijk niet verlagen tot een punt waarop normale mensen ze kunnen betalen…

De Neo QLED van Samsung is hun reguliere lijn en ontvangt kleine updates. Ze ondersteunen nu verversingsfrequenties van 144 Hz voor mensen met gaming-pc’s die krachtig genoeg zijn om die framerates op 4k aan te sturen. Ze hebben ook cloudgame-streaming toegevoegd van NVIDIA GeForce Now en Stadia. Het aanbod van NVIDIA is voorlopig beperkt tot 1080p-streaming.

Opzoek naar een QLED TV? Klik hier

TCL

De meeste aankondigingen van TCL voor CES waren niet voor hun nieuwe televisies. Ze hebben een enorme nieuwe 98-inch QLED voor minder dan
€8000. Dat is aanzienlijk goedkoper dan de 98-inch tv van Samsung!
Ze kondigden ook een 85-inch MiniLED-set aan. Sommige tv’s van dit jaar ondersteunen verversingsfrequenties van 144 Hz (niet nuttig voor films, wel voor gaming), maar ze hebben niet duidelijk gemaakt welke modellijnen deze zouden ontvangen.
Je haalt nu al een TCL Android TV vanaf slechts €222,- in huis! Klik hier.

Android TV

TCL onthulde dinsdag op de CES dat het nu 10 miljoen smart-tv’s per jaar verkoopt, aangedreven door Google TV of Android TV.

Google zei in mei 2021 dat ongeveer 80 miljoen apparaten wereldwijd Android TV gebruikten. Dit geeft enige geloofwaardigheid aan het recente verhaal dat Google eindelijk serieus wil investeren in de video-industrie!

“TCL heeft ook nauw samengewerkt met Google om de nieuwste smart TV-ervaring met Google TV te introduceren”, aldus TCL in een verklaring. “Nieuwe functies, zoals handsfree spraakbediening met Google Assistant, een startscherm waarbij de inhoud voorop staat en innovatieve manieren om inhoud te ontdekken, hebben het televisieaanbod van TCL verrijkt. Momenteel is TCL een van de grootste tv-partners van Google ter wereld, met een jaarlijkse verkoop van meer dan 10 miljoen TV’s met Google TV en Android TV.

Wat is dat ook alweer, Android TV? Wij leggen het uit! Klik hier.

Ook Toshiba doet een flink duit in het zakje met de verkoop van voornamelijk Android TV’s, die dankzij de aanwezigheid van ONKYO speakers en Toshiba’s TRU IMAGE technologie ook nog een helder, vloeiend en natuurlijk beeld produceren.
Bekijk hier de nieuwe Toshiba Android TV’s (KLIK)

Algemene trends

De grote televisiefabrikanten beseffen eindelijk hoe belangrijk en lucratief de gamingmarkt is. Meer tv’s ondersteunen hogere verversingsfrequenties. Dit is belangrijk voor Xbox Series X-gamers en pc-gamers die tv’s willen gebruiken in plaats van monitoren. Cloud game-streaming wordt ingebouwd in meer televisies. De eenvoud en lage instapkosten van dit model kunnen niet worden overschat.

Als je een gamer bent, overweeg dan een van de Samsung Crystal LED TV”s uit de 9000 serie (klik hier)

Kort samengevat: er worden eigenlijk al jaren geen slechte TV”s meer gemaakt!
Er zijn 2 dingen waar je op moet letten.

  1. Wil je gebruik maken van het grootste aantal apps? Dus Ziggo Go, KPN, Videoland, NLziet en natuurlijk Amazon Prime video, Netflix en Disney+? Ga dan altijd voor een Android TV: deze ondersteunen altijd alle denkbare (streaming) apps! Klik hier om alle Android TV’s te bekijken.
  2. De beeldkwaliteit: TV’s met ‘slecht beeld’ worden al jaren niet meer gemaakt.
    Wil je ook optimaal kunnen gamen? Ga dan voor een QLED, OLED of een Samsung Crystal LED uit de 9000 serie.
    Gaat het je vooral om films en series optimaal te kunnen kijken, kies dan een 4K TV die HDR ondersteund: dit zijn eigenlijk alle TV’s vanaf €350.

Klaar om te shoppen met deze 2 tips in het achterhoofd?
Profiteer vandaag nog van onze JANUARI DEALS met kortingen tot 50%!

Onze klanten
beoordelen ons
Goed
5 / 5