De 10 beste films nu op Netflix Reageren

Geef toe: niet alles dat Netflix online zet, is ook echt goed. En om er voor te zorgen dat je zeker weten géén bagger begint te bingen, hebben wij de beste films op Netflix voor je op een rij gezet. Zo kan het nooit meer misgaan!


10. Marriage Story

Een pareltje waar je echt even voor moet gaan zitten – en hè, laten we nu nét met zijn allen in thuisisolatie zitten! Marriage Story neemt je mee in het turbulente huwelijk van Nicole (Scarlett Johansson) en Charlie (Adam Driver). Of beter gezegd: het ex-huwelijk. Netflix knalt er namelijk meteen in op het moment dat de twee al in scheiding liggen. Door middel van flashbacks, ongemakkelijke momentjes en keiharde gesprekken met de advocaten krijgen we een hartverscheurend beeld van een huwelijk dat langzaam van alle kanten afbrokkelt. Hartverscheurend, maar uiteindelijk ook – een soort van – hoopgevend. Is er nog liefde tussen Nicole en Charlie?
 

9. The Irishman

Al Pacino, Robert De Niro, Joe Pesci, Harvey Keitel; wát een namen. The Irishman vertelt het beruchte (deels waargebeurde) levensverhaal van maffia-huurmoordenaar Frank Sheeran (De Niro) over een periode van tientallen jaren. Het is een lange rit, maar die is meer dan de moeite waard.
 

8. Roma

Harry Potter and the Prisoner of Azkaban-regisseur Alfonso Cuarón zorgt met Roma voor de allerbeste Netflix Original-film tot nu toe. Dit diepe, emotionele verhaal volgt een middenklassegezin in jaren 70’-Mexico City. Klinkt niet spannend, maar je leert de familieleden, en zeker schoonmaakster Cleo, steeds beter kennen – probeer het maar eens droog te houden. Zeker één van de beste films op Netflix.
 

7. The Departed

Dit moddervette gangster-epos moet je nu eigenlijk wel gezien hebben. Maar no worriesThe Departed staat gewoon op Netflix. Bazen Jack Nicholson én Leonardo DiCaprio in één film? Jazeker! En dan zitten Matt Damon en Mark Wahlberg er óók nog gewoon bij. Deze crime-topper zet je steeds op het verkeerde been. Wie werkt voor wie? En wie kun je nu eigenlijk wél vertrouwen? Een soort Wie is de Mol?, maar dan in Hollywood-stijl. 
 

6. The Revenant

Een zinderende survival-film waarin Leonardo DiCaprio door diepe dalen gaat. En als we diepe dalen zeggen, bedoelen we eigenlijk ontelbare verschrikkelijke bijna-doodmomenten. Maar toch: zijn personage, pelsjager Hugh Glass, gaat ondanks een doodenge beer-aanval én een moordlustige expeditie-collega dóór. Netflix was nog nooit zo nagelbijtend spannend.
 

5. Jaws

Op zoek naar puur Hollywood-vermaak van de bovenste plank? We kunnen geen betere Netflix-film bedenken dan klassieker Jaws. Oké, het voelt bijna net zo prehistorisch aan als de beruchte mechanische filmhaai zelf, maar wat maakt dat uit? Die iconische sfeer én dat ‘tudum, tuuudum’-riedeltje zorgen tóch nog voor een lekker gevoel. 
 

4. Goodfellas

Nu The Godfather volledig van Netflix is verdwenen, moeten we voor het betere, ouderwetse maffia-vermaak toch echt bij Goodfellas terecht. En dat is absoluut geen ramp. Martin Scorsese’s meesterwerk focust op gangster Henry Hill (Ray Liotta) die zijn indrukwekkende crime-leven vertelt. Met verder nog glansrollen voor Robert De Niro en Joe Pesci.
 

3. The Shawshank Redemption

Dit meeslepende gevangenisdrama naar een verhaal van Stephen King is zo’n klassieke film die je kan blijven kijken. Het draait zoals je waarschijnlijk wel weet om de onterecht veroordeelde Andy Dufresne (Tim Robbins) en zijn vriendschap met mede-gevangene Red (Morgan Freeman). Netflix heeft hiermee trouwens de allerbeste film aller tijden te pakken! Althans, als het aan filmdatabase IMDB ligt. Daar staat The Shawshank Redemption (1994) al jaren steevast op één als beste film aller tijden.

2. Lord of the Rings-trilogie

Kiezen uit één van de Lord of the Rings-films is een onmogelijke taak. Daarom dachten we: fuck it, we zetten gewoon de hele trilogie (één van de beste filmtrilogieën ooit) erin! De epische Middle Earth-avonturen van Frodo (Elijah Wood), gebaseerd op J.R.R. Tolkien’s boeken en meesterlijk geregisseerd door Peter Jackson, zijn ruim 15 jaar na dato nog altijd het bingen waard. Dit zijn de 9 beste fantasy-uren die je ooit gaat krijgen op Netflix. 
 

1. The Dark Knight

Wát. Een. Performance. Heath Ledger zet één van de beste acteerprestaties OOIT neer als Batmans aartsrivaal Joker. Alles aan deze vertolking klopt. Geen wonder dat Ledger hier postuum een Oscar voor kreeg. De manier waarop hij Christian Bale’s Batman/Bruce Wayne uitdaagt is puur genieten en geeft The Dark Knighteen diepgang die best wel vaak ontbreekt in hedendaagse superheldenfilms (én in de meeste Netflix-actiefilms). Dit is zonder twijfel de beste film op Netflix.
 

En hoe geniet je nu optimaal van deze geweldige films? Op een nieuwe 4K Smart TV van TV Outlet natuurlijk!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Onze klanten
beoordelen ons
Goed
5 / 5