De 10 beste Tom Hardy films Reageren

10. Lawless (2012)

We beginnen de lijst van beste Tom Hardy films met Lawless. De acteur kan zich als een van de beste profileren als een bad ass en laat Lawless nou net een film zijn waarin de personages niet vies zijn de wet overtreden. Lawless gaat namelijk over de gebroeders Bondurant, een bende die tijdens de drooglegging in de Verenigde Staten drank smokkelen door Franklin County.

Een perfect scenario voor iemand als Tom Hardy om in te schitteren. Oké, toegegeven, Lawless is niet de beste film ooit gemaakt, maar Tom Hardy weet hier alsnog een dijk van een prestatie neer te zetten!

 Twentieth Century Fox

9. The Drop (2014)

The Drop is geen film met daarin baanbrekende gebeurtenissen die de filmindustrie lang bij zullen blijven, maar wel is het een zeer vermakelijke zit van één uur en drie kwartier. En je raadt het al, dit komt mede door Tom Hardy.

In The Drop zien we hoe Bob door zijn werk als barman verzeild raakt in een vicieuze cirkel van criminaliteit. De rol van Bob wordt vertolkt door Tom Hardy, waarmee we scherp acteerwerk en leuke conflicten te zien krijgen, iets wat je gewend bent van de Britse acteur.

8. Mad Max (2015)

Voor de mensen die van veel actie en spektakel houden is Mad Max een uitstekende film om te kijken. Over de top, maar goed over de top. In Mad Max zien we een wereld die op zijn kop staat en waar een rebel probeert de orde te herstellen.

Ondanks de lofzang van velen staat Mad Max niet in de top drie van beste Tom Hardy films. Dit komt vooral omdat Tom Hardy geen gebruik maakt van zijn sterkste kwaliteit: zijn stem. Het personage van de Britse acteur is in het overgrote deel van de film stil. Desalniettemin weet Hardy alleen al met zijn gezichtsuitdrukkingen een top prestatie neer te zetten!

7. Locke (2013)

Wie wel eens een film van Tom Hardy heeft gezien weet en hoort dat de acteur een fenomenale stem heeft. De emotie druipt van zijn lippen af, vooral in Locke, een film waarin de camera 85 minuten lang is gericht op de acteur in zijn auto.

Nu denk je, 85 minuten lang kijken en luisteren naar het personage van Tom Hardy, dat is niet interessant. Maar geloof ons maar, deze 85 minuten zitten vol vermaak en zeer interessante gebeurtenissen. We gaan niets verklappen, je moet zelf maar kijken! Een low budget film op de perfecte manier gedaan!

6. Bronson (2008)

In Bronson volg je Michael Peterson, een man die op een dag een postkantoor overvalt. Na de overval wordt Michael opgepakt, waarna hij verandert in Charles Bronson; het alter ego van de persoon.

Bronson is een beetje een gekke film, waarin gebalanceerd wordt tussen de grens van gek en normaal, waarmee we een Tom Hardy te zien krijgen in een uitstekende rol van een absurde maniak.

 Universal Pictures

5. Legend (2015)

Wat is er beter dan Tom Hardy? Twee keer Tom Hardy! In de film Legend krijgen we het verhaal van de gangster broertjes Ronnie en Reggie Kray voorgeschoteld, waarin Tom Hardy zowel de ene als de andere broer speelt. Beide personages hebben een totaal andere kijken op de criminaliteit, wat het een leuke film maakt

Maar leuk of niet, Legend opzich is geen al te beste film, maar de manier waarop Tom Hardy het personage Ronnie neerzet is fantastisch. Ronnie valt op mannen en dat wil hij laten merken ook. Iets wat zorgt voor geweldige, grappige en ook intimiderende scènes.

 Opulence Studios

4. Warrior (2011)

Een boksfilm waarin Joel Edgerton en Tom Hardy de hoofdrolspelers zijn, dat moet wel een film opleveren die het kijken meer dan waard is. En ja, dat is het ook. In Warrior zien we hoe de twee zich omhoog vechten in de wereld van het boksen, want beide hebben ze geld nodig voor iets heel belangrijks.

De twee zetten een top acteerprestatie neer in deze film, maar hier kijken we vooral naar Tom Hardy. Warrior is een voorbeeldfilm voor vele andere films, want als kijker leef je echt mee met alles wat er gebeurt binnen en buiten de ring. Iets waar de tweestrijd die de personages van Hardy en Edgerton hebben zeker aan meehelpt.

 Warner Bros

3. Inception (2010)

De top drie van beste Tom Hardy films, met op de derde plek een film waarin niets is wat het lijkt. Een droom, in een droom in een droom. Cobb (Leonardo DiCaprio) moet proberen een idee te implementeren in iemands brein. Het is een film waarbij de hele cast, verder bestaande uit Joseph Gordon-Levitt, Ellen Page, Cillian Murphy en Tom Hardy je meeneemt in dit dromerige verhaal.

Met zo’n cast heeft Hardy geen échte hoofdrol weten te pakken, maar dat neemt niet weg dat wat de Britse acteur laat zien in deze film smaakt naar meer! Zijn optreden is stoer en heeft een bepaald charme wat de film naar een nog hoger niveau tilt.

 Warner Bros

2. The Dark Knight Rises (2012)

Het was een onmogelijke opgave, het opvolgen van Heath Ledger als de bad guy in het laatste deel van The Dark Knight trilogie. Niemand kon de Amerikaanse acteur overtreffen met zijn vertolking van het personage als The Joker, de eeuwige vijand van Batman.

Toch was daar ineens Tom Hardy met zijn personage Bane, de slechterik die ervoor zorgde dat Batman zijn pak weer aan moest trekken om de straten van Gotham veilig te houden. Bane had een te gekke stem en na de eerste scène met de bad guy was het al raak. Thuis op je stoel raakte je geïntimideerd door hoe Tom Hardy zich profileert als Bane.

 Twentieth Century Fox

1. The Revenant (2015)

De nummer één dan van het lijstje beste Tom Hardy films: The Revenant. In The Revenant volgen we Hugh Glass (Leonardo DiCaprio) die na een bijna fatale aanval in het wild de strijd aan moet gaan tegen de wetten van de natuur.

De in 2015 uitgebrachte film is visueel adembenemend en het acteerwerk dat hierbij komt kijken is van een hoog niveau. Zo wist Leonardo DiCaprio met zijn rol als Hugh Glass een Oscar binnen te slepen en Tom Hardy een Oscar nominatie te verkrijgen met zijn rol als John Fitzgerald.

Dat Tom Hardy voor deze rol een nominatie voor een Oscar kreeg is wel te begrijpen. Wanneer je als kijker tijdens de film namelijk een hekel begint te krijgen aan een personage, dan weet je dat je het als acteur uitstekend gedaan hebt. Laat dit maar aan Tom Hardy over!

Al deze topfilms bekijk je natuurijk het beste op je nieuwe Smart TV van TV Outlet!

Kans maken op een gratis Soundbar & direct €10 korting op je nieuwe TV?

Het enige wat je hoeft te doen is je aanmelden voor onze nieuwsbrief!

Je ontvangt direct €10 korting en je maakt automatisch kans op een van de

nieuwe Smart Soundbars van Philips twv. €279 die eind deze maand verloot worden!

Ontvang direct €10 korting

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief & je ontvangt direct €10 korting!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Onze klanten
beoordelen ons
Goed
5 / 5