De 6 beste oorlogsfilms op Amazon Prime Video volgens IMDb Reageren

Er gaat weinig boven een goede oorlogsfilm. De brute actie, de intrige, de vaak waargebeurde verhalen: het is een genre waar je niet snel op uitgekeken raakt. Onlangs zetten we de beste oorlogsfilms op Netflix voor je op een rijtje, gebaseerd op de scores op IMDb. Nu is het tijd voor Amazon Prime Video!

Beste oorlogsfilms op Amazon Prime Video

Nu ook Amazon Prime Video voor een schijntje in Nederland beschikbaar is, is het tijd ook op die streamingdienst eens de balans op te maken. Dit zijn de zes beste oorlogsfilms op Amazon Prime Video volgens IMDb. Topvermaak!

1. Zwartboek

We trappen af met een topfilm van Nederlandse bodem: Zwartboek. Carice van Houten speelt de joodse zangeres Rachel Steinn. Nadat haar onderduikadres wordt gebombardeerd besluit ze de Biesbosch over te steken. Haar doel is het bereiken van reeds bevrijd gebied, maar helaas stuit ze op een Duitse patrouille. Haar mede-onderduikers worden vermoord, maar Steinn weet te ontkomen. Ze sluit zich aan bij het verzet, vastberaden om wraak te nemen. On-Nederlands goed!

2. Jojo Rabbit

Op de zevende plek staat een vrij recente titel: Jojo Rabbit, van filmheld Taika Waititi. Oftewel, de regisseur achter Thor: Ragnarok en een aantal afleveringen van The Mandalorian. Jojo Rabbit is een satirische oorlogsfilm over een eenzaam Duits jongetje. Wanneer hij ontdekt dat zijn moeder een joods meisje op zolder verbergt, staat zijn wereld op zijn kop. Samen met zijn denkbeeldige vriend Adolf Hitler zal hij zijn eigen blinde vlek onder ogen moeten zien.

3. Der Untergang

Tja, in een rijtje met oorlogsfilms mag Der Untergang natuurlijk niet ontbreken. Na verschillende keren op Netflix te hebben gestaan heeft dit Duitse meesterwerk nu een plekje op Amazon Prime Video gekregen. We volgen Adolf Hitler tijdens zijn laatste dagen, verstopt in een bunker onder Berlijn. De stad is omringd, en de 56-jarige Duitser kan geen kant meer op. Een indrukwekkende film, met een glansrol voor de briljante Bruno Ganz.

4. 1917

1917 was misschien wel de beste film van vorig jaar. Deze indrukwekkende oorlogsfilm speelt zich in tegenstelling tot veel andere titels op dit lijstje af tijdens de Eerste Wereldoorlog. Het geheel is gefilmd op een manier waardoor het één lang shot lijkt te zijn. Daardoor zit je als kijker middenin de actie. Twee soldaten krijgen de onmogelijke missie om een boodschap af te leveren. Daarvoor moeten ze dwars door vijandelijk terrein. Maar de beloning is groot: ze kunnen de levens van honderden soldaten redden, waaronder de broer van een van de twee soldaten.

5. Inglourious Basterds

Altijd goed, een topper van Quentin Tarantino. In Inglourious Basterds volgen we Shosanna Dreyfus, die getuige is op van de moord op haar familie. De dader is de door Christoph Walz op meesterlijke wijze vertolkte Hans Landa, een nazi-kolonel. Dreyfus weet te ontsnappen naar Parijs, waar ze een bioscoop runt. Ondertussen is elders een groep joodse soldaten bezig met het organiseren van bloederige wraakaanvallen op nazi’s. Hun naam? The Basterds. Al snel komt het lot van zowel Dreyfus als de soldaten samen.

6. The Pianist

De top 3 van beste oorlogsfilms op Amazon Prime Video volgens IMDb bestaat uit iets oudere titels. Althans, als we 2002 tegenwoordig al oud noemen. Warschau ondervindt grote gevolgen van de bezetting door de Duitsers. Terwijl zijn familie en vrienden worden uitgemoord weet pianist Wladyslaw Szpilman te overleven in de ruïnes van zijn geliefde stad. Tot zijn grote verbazing krijgt hij vervolgens echter hulp uit onverwachtse, Duitse, hoek.

Deze oorlogsfilms bekijk je uiteraard het beste op je nieuwe TV van TV Outlet!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Onze klanten
beoordelen ons
Goed
5 / 5