NIEUW: Gamen op je TV zonder console! 1

Het aansluiten van dure en logge consoles is verleden tijd…

Download de Nvidia Geforce Now of Stadia app op je nieuwe LG Smart TV, koppel je favoriete gaming controller en gamen maar!

Geforce Now Gaming

Je hebt direct toegang tot meer dan 800 games en elke donderdag van het GFN worden er meer uitgebracht.

De catalogus bevat ook veel van ‘s werelds meest gespeelde games, waaronder 35+ gratis te spelen titels, zoals Fortnite, Apex Legends, Destiny 2 en meer.

Speel met en tegen miljoenen andere pc-spelers tot 1080p 60 FPS en wacht nooit op downloads, installaties, patches of updates.

Zo werkt het

Tegen maandelijkse betaling krijg je toegang tot een virtuele game-pc op Nvidia’s servers.

GeForce Now is momenteel kosteloos uit te proberen. Zonder betaling krijgen gamers voor maximaal één uur toegang tot een “basissysteem” in Nvidia’s cloud, al is directe entree allesbehalve verzekerd. De kans is groot dat niet-betalende geïnteresseerden een poos in de wacht staan, eer ze een game naar wens op mogen starten. Wil je zeker zijn van een plek in de cloud, dan dien je sowieso te betalen.

De zogenaamde prioriteitstoegang tot een ’RTX On’-systeem kost momenteel circa 10 euro per maand — of een krappe 50 euro voor een halfjaar. Nvidia verzekert daarvoor streamingkwaliteit op 1080p-resolutie met 60 frames per seconde, mits de internetsnelheid voldoet. Voor circa 100 euro per halfjaar neem je een premiumabonnement af, met toegang tot een virtuele RTX 3080 en streamingkwaliteit op 1440p-resolutie tot 120 frames per seconde.

Kies uit games van de dienst zelf of “bring your own games"

GeForce Now werkt naast haar eigen aanbod samen met allerlei verschillende pc-platforms. Zowel Steam- als Epic Games-accounts zijn zonder al te veel moeite aan de servers te koppelen. Origin (dan wel EA Play), Ubisoft Connect en GOG.com zijn evenals aanwezig op GeForce Now.

Gamen maar!

Nvidia's GeForce Now-app is nu al beschikbaar om rechtstreeks te downloaden in de LG Content Store.
Het enige wat je hoeft te doen is een controller aansluiten (deze vind je hier) en gamen maar….

Google Stadia Gaming

Als het aan Google ligt, hoef je zeker geen Xbox of PlayStation van honderden euro’s meer te kopen om de nieuwste games te spelen. In plaats daarvan speel je Assassins: Creed Odyssey, Tomb Raider en andere populaire titels direct op je TV via de Stadia App!

Met Stadia speel je games namelijk via de servers van Google. Verspreid over de hele wereld heeft het bedrijf datacentra staan, gevuld met de allerbeste hardware. Wil je een game spelen, dan maak je verbinding met een server waarop die games staan. Vervolgens ontvang jij in feite een livestream van je gekozen game, die speelbaar is net als elk ander spel.

Stadia is krachtiger dan de huidige gameconsoles. Je kunt games spelen met een 4K-resolutie op je tv, met 60 frames per seconde. De vertraging is minimaal, wat betekent dat je games op de hoogst mogelijke beeldkwaliteit kunt spelen. Je hebt daar wel een stabiele internetverbinding voor nodig.

Zelfs als je een gamer bent met meerdere consoles onder je televisie, heeft Stadia voordelen. Met de nieuwe streamingdienst kun je namelijk altijd je favoriete games bij je hebben. Omdat je volledig online speelt, kun je binnen een paar seconden in een spel springen. Er zijn helemaal geen drempels meer!

One Comment

Trackbacks and Pingbacks

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *