Nieuwe Samsung TV’s: Groter, sneller en… NFT’s?

Samsung heeft in de aanloop naar techbeurs CES een aantal nieuwe televisies aangekondigd. Samsung komt met modellen die het beeld 144 in plaats van 120 keer per seconde kunnen verversen.

Daarnaast voegt Samsung gamestreaming en een NFT-platform toe aan zijn software.

Samsung brengt dit jaar drie microledtelevisies uit. Microled wordt gezien als concurrent voor oled, maar heeft als voordeel dat het beeld minder snel inbrandt.

Waar Samsung vorig jaar nog twee modellen van 110 en 99 inch op de markt bracht, komt het bedrijf dit jaar met 3 varianten van 110, 101, en 89 inch. Prijzen zijn nog niet bekend, maar ga er maar vanuit dat deze fors zullen zijn.

Of je nu een Samsung TV hebt of niet, je kunt 30 dagen gratis genieten van films & series via Amazon Prime Video!

Ook komen er nieuwe versies van Samsungs Neo QLED-tv’s. Deze krijgen voor het eerst ondersteuning voor een beeld verversings-snelheid van 144 Hz in plaats van 120 Hz.

Daarmee ogen beelden nog vloeiender (voor zover het menselijk oog dit nog kan bijbenen), bijvoorbeeld tijdens het gamen op een gekoppelde pc. Consoles als de Xbox Series X en PlayStation 5 ondersteunen maximaal 120 Hz. Prijzen en formaten van de nieuwe Neo QLED-televisies zijn nog niet bekendgemaakt.

Gaming zonder console

Op de nieuwe Samsung TV’s wordt tevens de ‘Gaming Hub’ toegevoegd.

Via dat menu krijgen mensen toegang tot een aantal games die gestreamd kunnen worden. Daarvoor werkt Samsung samen met streamingdiensten als NVIDIA GeForce NOW, Utomik en Google Stadia.

De games kunnen onder meer met PlayStation- en Xbox-controllers worden gespeeld. Welke tv’s de Gaming Hub precies krijgen is nog niet bekend.

Zoeken naar NFT’s via een app

Tevens komt men met een speciaal NFT-platform voor Samsung-tv’s. Via een app op de tv kunnen dan NFT’s worden gekocht en verkocht.

De afkorting staat voor non-fungible tokens en is kort gezegd een certificaat van eigendom voor een digitaal goed, zoals een afbeelding of een video.

NFT’s zijn dus niet tastbaar, onze Januari Deals zijn dat wel!
Maar onthoudt: OP=OP!

Onze klanten
beoordelen ons
Goed
5 / 5