Top 5 films gebaseerd op een waargebeurd verhaal Reageren

Veel meer films zijn gebaseerd op waargebeurde verhalen dan je denkt!

Bij sommige films is het overduidelijk, maar bij andere kom je er zonder voorkennis pas halverwege of na de film achter dat het verhaal echt gebeurd is. Tijd dus voor een top 5 waargebeurde films

Blow (2001)

George Jung ziet zijn familie worstelen om rond te komen en faalt en zweert nooit zo te zullen eindigen. Hij verhuist naar Californië en start zijn eigen wietoperatie, waarin hij succes vind, maar waardoor hij ook in de gevangenisstraf belandt. Daar ontmoet hij een celgenoot die hem een samenwerking aanbied op de nieuwe lucratieve markt voor cocaïne. Na zijn vrijlating wordt George Jung snel een hulpmiddel bij het tot stand brengen van de exploderende Amerikaanse markt voor cocaïne, waarvan hij in de jaren zeventig ongeveer 85% van het aanbod verzorgde. Maar ondanks alle fantastische rijkdom en macht die hij opdeed, haalden de werkelijke kosten van zijn gevaarlijk verraderlijke beroep hem in op manieren waarvan hij nooit zou herstellen.

Gebaseerd op hoe George Jung samen met het Medellín-kartel onder leiding van Pablo Escobar de Amerikaanse cocaïnemarkt in de jaren zeventig in de Verenigde Staten oprichtte.

Geregisseerd door Ted Demme, met Johnny Depp, Penélope Cruz en Franka Potente. Deze film krijgt een 3,72/5.

127 Hours (2010)

In april 2003 reist ingenieur en klimmer Aron Ralston naar Blue John Canyon zonder iemand te vertellen wat hij gaat doen: de geïsoleerde canyon beklimmen. Hij ontmoet de verdwaalde tieners Kristi en Megan en ze brengen samen een paar uur door met baden in een meer in een grot. Hij neemt afscheid van hen en tijdens het beklimmen van een kloof in een kloof schiet er een steen los die op zijn arm rolt. Aron realiseert zich dat hij vastzit en hij probeert een manier te vinden om de steen los te krijgen. Gedurende vijf dagen zonder water en zonder voedsel, raakt Aron waanvoorstellingen en herinnert hij zich zijn familie en vrienden. Wil hij overleven, dan zal hij daarvoor een groot offer moeten doen.

Geregisseerd door Danny Boyle, met James Franco, Amber Tamblyn en Kate Mara. Deze film krijgt een 3,52/5.

The Aviator (2004)

Biopic van miljardair Howard Hughes, vanaf zijn vroege filmjaren als eigenaar van R.K.O. Foto’s, tot zijn rol bij het ontwerpen en promoten van nieuwe vliegtuigen. Hughes was een risiconemer die verschillende fortuinen besteedde aan het ontwerpen van experimentele vliegtuigen en uiteindelijk TWA oprichtte als rivaal van Pan Am-luchtvaartmaatschappijen van Juan Trippe. Wanneer senator Ralph Owen Brewster, politicus van Trippe, Hughes ervan beschuldigt winst te willen maken aan de oorlog, wint Hughes de overhand. Hughes had ook veel vrouwen in zijn leven, waaronder een lange relatie met Katharine Hepburn. Hughes was echter van jongs af aan ook germofoob en zou ernstige aanvallen van geestesziekte hebben.

Geregisseerd door Martin Scorsese, met Leonardo DiCaprio, Cate Blanchett en John C. Reilly. Deze film krijgt een 3,30/5.

Beautiful Boy (2018)

Vertelt het verhaal van Nic Sheff, de zoon van David en Vicki Sheff. Hoewel zijn ouders uiteindelijk gaan scheiden, heeft hij een gelukkige en normale jeugd. Nic begint op jonge leeftijd nonchalant drugs te gebruiken. Tegen de tijd dat hij de middelbare school afrondt, experimenteert hij met steeds gevaarlijkere stoffen, waaronder methamfetamine, waaraan hij uiteindelijk verslaafd raakt. Een verslaving die uiteindelijk zo uit de hand loopt dat zijn volledige familie eronder te lijden krijgt. Na Nic jarenlang te hebben behandeld en meerdere terugvallen te hebben gehad, is zijn vader optimistisch dat Nic nuchter kan blijven.

Gebaseerd op de memoires van vader en zoon David en Nic Sheff, beschrijft Beautiful Boy de hartverscheurende en inspirerende ervaring van overleven, terugvallen en herstellen in een gezin dat jarenlang met verslaving omgaat.

Geregisseerd door Felix van Groeningen, met Steve Carell, Timothée Chalamet en Maura Tierney. Deze film krijgt een 3,75/5.

The Imitation Game (2014)

Gebaseerd op het waargebeurde verhaal van de legendarische cryptanalist Alan Turing. De film toont de nagelbijtende race tegen de klok door Turing en zijn briljante team van codebrekers bij de Britse geheime Government Code en Cypher School in Bletchley Park, tijdens de donkerste dagen van de Tweede Wereldoorlog.

Geregisseerd door Morten Tyldum, met Benedict Cumberbatch, Keira Knightley en Matthew Goode. Deze film krijgt een 3,71/5.

Deze 5 topfilms bekijk je natuurlijk op je nieuwe TV van TV outlet! Je hebt nu al een TV vanaf slechts €8,- per maand.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Onze klanten
beoordelen ons
Goed
5 / 5