10 films uit de jaren 00 die iedereen vergeten is Reageren

ABENTEUER, HISTORY, ACTION (USA, 2002) - NITRO - NITRO

Deze films is iedereen vergeten!

Er wordt weleens gezegd dat er vandaag de dag geen goede actiefilms meer gemaakt worden. Ondanks dat titels als John Wick het tegendeel bewijzen lijkt het inderdaad soms alsof de gouden jaren inmiddels achter ons liggen.

Een van de periodes waarin erg veel goede actiefilms verschenen is die rond 2000. Naast bekende titels als X-Men, Charlie’s Angels en Mission: Impossible II kwamen er ook veel films uit de intussen in beetje in de vergetelheid geraakt zijn. Reden genoeg om er eens weer een aantal onder de aandacht te brengen.

10. Shanghai Noon & Shanghai Knights (actiefilms vs western) | 2000

Wat gebeurt er als je martial arts en western met elkaar kruist? Dan krijg je Shanghai Noon. In deze film moeten twee door Jackie Chan en Owen Wilson gespeelde personages een ontvoerde prinses redden.

Shanghai Noon bleek een dusdanige hit dat er een tweede film kwam, genaamd Shanghai Knights. Ook deze titel werd goed bezocht. Er zou daarom een derde deel in de maak zijn, wat reden genoeg is om het origineel nog eens te checken

9. Behind Enemy Lines | 2001

Ondanks dat Owen Wilson bij veel mensen bekendstaat als een iemand die vooral in komedie’s speelt, zien we hem ook in de tweede titel op dit lijstje met actiefilms terug. Het gaat dit keer om Behind Enemy Lines, een actiefilm die zich tijdens de oorlog in Bosnië afspeelt.

8. Equilibrium | 2002

Veel mensen kennen Christian Bale als Batman, maar hij heeft ook allerlei andere noemenswaardige rollen gehad. Zoals in Equilibrium, dat zich afspeelt in een wereld waarin emoties illegaal zijn. Bale speelt echter een agent die zijn dosis ’emotie-onderdrukker’ mist en de wereld daardoor door andere ogen gaat zien.

Ondanks dat de film geen succes was aan de bioscoopkassa waren de critici destijds nog redelijk positief over Equilibrium. Vandaar dat het wellicht loont om deze bijzondere titel een kans te geven. Gezien het sciencefiction-gehalte was hij ook in een lijstje met sci-fi actiefilms op zijn plek geweest.

7. Reign Of Fire (sci-fi actiefilms) | 2002

Waar nummer 10 en 9 allebei een rol hadden voor Owen Wilson hebben we nu twee actiefilms met Christian Bale achter elkaar. De The Dark Knight acteur had namelijk ook een grote rol in drakenfilm Reign Of Fire. Het verhaal begint met de ontdekking van een draak in het Londense metrostelsel. Al snel blijkt het beest niet alleen te zijn en is een groot deel van de bevolking

Een leuk detail is dat de film zich in 2020 afspeelt, waardoor dit een goed moment is om hem nog eens opnieuw te bekijken.

6. Timeline | 2003

In tegenstelling tot bijvoorbeeld het eerdergenoemde Equilibrium waren bij Timeline zowel de critici als het grote publiek negatief. Toch is de film stiekem best vermakelijk. Daarnaast is het er hoofdrol voor de inmiddels overleden Paul Walker, de je hoogstwaarschijnlijk kent van de Fast and the Furious films

5. The Rundown | 2003

Wie aan actiefilms denkt, denkt tegenwoordig al snel aan Dwayne “The Rock” Johnson. Vandaar dat we ook in dit lijstje enkele titels met hem hebben staan. De eerste daarvan is The Rundown, waarin de voormalig WWE-ster de show steelt.

4. Paycheck | 2003

Naast Christian Bale is er nog een andere Batman-acteur die veel in actiefilms heeft gespeeld, namelijk Ben Affleck. Een daarvan was Paycheck, een titel die net als Blade Runner gebaseerd was op een verhaal van sciencefiction schrijver Philip K. Dick. De reviews van deze film waren destijds niet al te best, maar wie gewoon van lekkere actie houdt kan zich er waarschijnlijk prima mee vermaken.

3. Walking Tall | 2004

Gezien het hier gaat om een lijstje met actiefilms, hebben we niet één, maar twee titels met Dwayne Johnson. Het grappige is dat de hoofdpersoon in Walking Tall, net als Johnson zelf, een voormalig worstelaar is. Al is er ook een noemenswaardig verschil. In plaats van acteur wordt het figuur in de film namelijk de sheriff van een klein dorpje.

Ook dit is niet de beste film aller tijden, maar zeker goed genoeg voor een avondje vermaak.

2. Into The Blue (actiefilms met haaien) | 2005

In Into The Blue zien we Paul Walker en Jessica Alba als duikers die per toeval een lading cocaïne buitmaken. Ondanks dat deze titels kwalitatief een beetje onder doet voor de meeste andere actiefilms blijft er nog genoeg om van te genieten. Met name vanwege de haaien die erin voorkomen.

1. Sahara | 2005

Als laatste hebben we nog Sahara. Volgens veel filmliefhebbers is dit de koning onder de domme (maar vermakelijke) actiefilms. Deze film met Matthew McConaughey en Penelope Cruz leverde te weinig op aan de bioscoopkassa, maar is wel erg leuk om te kijken

Deze kanjers kijk je natuurlijk het beste op je nieuwe TV van TV outlet!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Onze klanten
beoordelen ons
Goed
5 / 5