Waar moet ik op letten tijdens het kiezen van een tv?

Je nieuwe televisie kiezen hoeft helemaal niet lastig te zijn, zolang je weet waar je op moet letten. De belangrijkste zaken om rekening mee te houden zijn: wáár je naar kijkt en wát je kijkt. Op deze pagina lees je waar je op moet letten tijdens het kiezen van een nieuwe tv.

Android TV, Tizen, WebOS etc.
Welke Smart TV software past bij jou?

Verbind een smart tv met internet en krijg toegang tot apps, internet en online video's. Op deze manier stream je films en series via Prime Video, Videoland & Netflix of YouTube en kijk je gemiste uitzendingen terug.

Ben je opzoek naar een TV met de Ziggo Go, KPN, Canaal Digitaal, T-mobile thuis of NLziet app? Ga dan voor een Android TV!

Vergelijking van 3 Smart TV platforms

HD Ready, Full HD, Ultra HD.
Wat is "resolutie" en welke moet je kiezen?!

De resolutie bepaalt hoe scherp het beeld is. Zo is de 4K resolutie 4 keer scherper dan Full HD. Als je veel tv programma's of dvd's kijkt, heb je aan een Full HD televisie genoeg. Deze bronnen ondersteunen geen 4K.
Er verschijnen steeds vaker 4K Blu-rays en 4K video's op Netflix en YouTube. De laatste spelcomputers als de PS4 Pro of Xbox One S ondersteunen deze resolutie ook. Met een 4K tv ben je dus voorbereid op de toekomst.

Lees meer over Full HD & 4K/Ultra HD

Het formaat.
Is groter altijd beter?

Baseer deze keuze op de kijkafstand en de schermresolutie van de televisie. Zit je ver van de tv, dan is de ondertiteling op een klein scherm niet duidelijk zichtbaar. Full HD beelden van een Blu-ray of dvd speler zien er op een gemiddeld schermformaat gedetailleerd uit. Op een grote tv worden deze beelden minder scherp weergegeven, waardoor je beter een 4K tv kunt kiezen.

  • Kleine TV's hebben een formaat van 32" of kleiner
  • Middelgrote TV's hebben een formaat van 40" tot 55"
  • Grote TV's hebben een schermformaat van 58" of groter.
Kies het juiste formaat

Waar ben je vandaag naar opzoek?