De gadget waarvan je niet wist dat je hem moest hebben: Amazon Echo Show 15, HET slimme scherm van dit moment. Reageren

Amazon komt met de Echo Show 15, het grootste slimme scherm van met een grootte van 15,6 inch.

Het scherm kan aan de muur gehangen worden of middels een standaard op een ondergrond worden gezet en kan in landscape of portrait gebruikt worden.

Het scherm van de Echo Show 15 heeft een resolutie van 1920×1080 pixels. In een van de hoeken van het apparaat zit de 5-megapixelcamera die met een schuifje verborgen kan worden. Het slimme scherm werkt met Amazons AZ2 Neural Edge-processor.

Deze nieuwe processor zou specifiek ontworpen zijn om op machinelearning gebaseerde spraakopdrachten sneller te kunnen uitvoeren dan de voorganger, waardoor de verwerking van deze opdrachten niet meer via de cloud hoeft plaats te vinden maar op het apparaat zelf kan gebeuren. Dat betekent dat wanneer het apparaat een gebruiker herkent via de gezichtsherkenning, eventuele spraakopdrachten sneller uitgevoerd kunnen worden.

De Echo Show 15 gebruikt deze gezichtsherkenning verder om het scherm te personaliseren op basis van de persoon die langsloopt. Het scherm kan dan bijvoorbeeld agenda-afspraken tonen, of recent afgespeelde muziek laten zien.

Amazon ziet het apparaat als het ‘digitale centrum’ van een huis waarmee gebruikers andere Amazon-apparaten kunnen beheren, kalenders kunnen zien en pakketjes kunnen volgen. Amazon denkt dat het apparaat vooral in de keuken gebruikt kan worden en focust daarom op zaken als snelle en makkelijke toegang tot een kookboekapp en boodschappenlijst.

Het grote scherm helpt de nieuwste Echo Show-functie aan te sturen: widgets in één oogopslag die informatie en mediatoegang bieden. U kunt meerdere op tegels gebaseerde widgets rangschikken om te verschijnen wanneer u naar de Echo Show 15 kijkt, gerangschikt in twee rijen.

Momenteel zijn er 14 verschillende widgets beschikbaar, waaronder kalenders, kaarten, herinneringen, boodschappenlijstjes, slimme huisbedieningen, plaknotities en weerberichten. Het is een bescheiden maar nuttige verzameling, hoewel slechts enkele volledig profiteren van het aanraakscherm.

Terwijl u bijvoorbeeld kunt tikken om een radiostation te selecteren op de Amazon Prime Music-widget of om lichten te bedienen met de slimme huiswidget, bieden de meeste voornamelijk visuele informatie.

Middels de camera kunnen gebruikers ook videovergaderingen starten met anderen. Ook moet het mogelijk zijn om middels streamingdiensten als Amazon Prime en Netflix tv-series en films te kunnen kijken op het apparaat. Wanneer het slimme scherm niet wordt gebruikt, kan het fungeren als een digitale fotolijst.

Amazon’s Echo Show 15  is het grootste en meest unieke slimme display van Amazon tot nu toe.

Hij lijkt op een foto lijst maar is eigenlijk een Smart Home Hub. Smart TV en tablet in één.

Hij kan vandaag al van jou zijn!

De Amazon Echo Show 15 is nu verkrijgbaar voor slechts €349 of vanaf slechts €17 per maand.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *