De top tien beste films die nu op Netflix staan Reageren

Voor deze #lazy Sunday!

3 van de 10 beste Netflix films

Geef toe: niet alles dat Netflix online zet, is ook echt goed. En om er voor te zorgen dat je zeker weten géén bagger begint te bingen, hebben wij de beste films op Netflix voor je op een rij gezet. Zo kan het nooit meer misgaan.


10. Spirited Away

Sinds enige tijd staan (bijna) alle legendarische animatiefilms van de Japanse filmstudio Ghibli op Netflix. Eigenlijk verdienen ze allemáál een plekje in deze lijst, maar als we dan toch moeten kiezen, en omdat we al een Ghibli-lijstje hadden, gaan we voor veruit de bekendste productie: Spirited Away. In deze wonderschone, mysterieuze animatiefilm komt het 10-jarige meisje Chihiro per ongeluk terecht in de geestenwereld. Hier regeert de onverbiddelijke heks Yubaba. Kan Chihiro ooit nog ontsnappen uit deze fabelachtige, maar enge wereld?

9. The Irishman

Martin Scorsese’s nieuwste gangster-epos The Irishman gooide hoge ogen. Reviewers buitelden over elkaar heen om te zeggen hoe tof deze nieuwe maffia-film wel niet is en als we alleen al naar de cast kijken, is dat natuurlijk niet gek. Al Pacino, Robert De Niro, Joe Pesci, Harvey Keitel; wát een namen. The Irishman vertelt het beruchte (deels waargebeurde) levensverhaal van maffia-huurmoordenaar Frank Sheeran (De Niro) over een periode van tientallen jaren. Het is een lange rit, maar die is meer dan de moeite waard. Makkelijk een van de beste films op

8. La La Land

Ryan Gosling en Emma Stone spelen Sebastian, een jazzmuzikant, en Mia, een beginnend actrice in het geweldig mooie La La Land, opzwepend en magistraal geregisseerd door Damien Chazelle. De twee vallen voor elkaar, jagen hun dromen na in The City of Angels en leren op een harde manier dat het best veel bloed, zweet en tranen kost om al die ambities maar draaiende te houden. De film ademt muziek en elk nummer spat haast van het scherm. Je gaat meedansen en -huilen, gegarandeerd!

7. Once Upon A Time in… Hollwood

Klaar voor een duik in de jaren ’60? Quentin Tarantino neemt ons mee in de gouden tijden van Hollywood en gidst ons door die bijzondere wereld via de kwakkelende acteur Rick Dalton (Leonardo DiCaprio) en zijn trouwe stuntman en beste vriend Cliff Booth (Brad Pitt). De twee banen zich een weg door de snel veranderende filmwereld, terwijl de Manson-family-sekte – onder leiding van Charles Manson – oprukt in LA. Wat volgt is een ruige, rauwe, gedurfde film die je niet snel meer gaat vergeten. Vintage-Tarantino! Met verder o.a. ook Margot Robbie, Kurt Russell, Bruce Dern, Dakota Fanning, Timothy Olyphant en Al Pacino

6. Gladiator

Generaal Maximus (Russell Crowe) verovert half Europa voor Rome, maar wordt bedrogen tijdens een coupe van de keizer z’n zoon Commodus (Joaquin Phoenix). Als een slaaf keert hij terug naar de stad om als gladiator in het Colosseum te vechten. Het wraakverhaal is spannend maar de krankzinnig explosieve gevechten tussen de gladiatoren, doet je echt op het puntje van je stoel zitten. Gladiator is nog steeds onovertroffen!

5. The Revenant

Een zinderende survival-film waarin Leonardo DiCaprio door diepe dalen gaat. En als we diepe dalen zeggen, bedoelen we eigenlijk ontelbare verschrikkelijke bijna-doodmomenten. Maar toch: zijn personage, pelsjager Hugh Glass, gaat ondanks een doodenge beer-aanval én een moordlustige expeditie-collega dóór. Netflix was nog nooit zo nagelbijtend spannend.

 

4. Goodfellas

Nu The Godfather volledig van Netflix is verdwenen, moeten we voor het betere, ouderwetse maffia-vermaak toch echt bij Goodfellas terecht. En dat is absoluut geen ramp. Martin Scorsese’s meesterwerk focust op gangster Henry Hill (Ray Liotta) die zijn indrukwekkende crime-leven vertelt. Met verder nog glansrollen voor Robert De Niro en Joe Pesci.

 

3. The Shawshank Redemption

Dit meeslepende gevangenisdrama naar een verhaal van Stephen King is zo’n klassieke film die je kan blijven kijken. Het draait zoals je waarschijnlijk wel weet om de onterecht veroordeelde Andy Dufresne (Tim Robbins) en zijn vriendschap met mede-gevangene Red (Morgan Freeman). Netflix heeft hiermee trouwens de allerbeste film aller tijden te pakken! Althans, als het aan filmdatabase IMDB ligt. Daar staat The Shawshank Redemption (1994) al jaren steevast op één als beste film aller tijden.

 

2. Mad Max: Fury Road

Een van de beste actiefilms van de 21e eeuw en een explosieve terugkeer van Mad Max! De roadwarrior (Tom Hardy) wordt gevangengenomen door de stam van Immortan Joe. De dictator is alleen afgeleid door het ontsnappen van zijn slaafvrouwen, die met behulp van de soldaat Furiosa (Charlize Theron) in een truck de woestijn invluchten. Max helpt mee met ontsnappen en een van de spannendste filmachtervolging ooit volgt!

1. The Godfather trilogie

Er zijn veel meesterlijke misdaaddrama’s, maar de (peet)vader van het genre blijft The Godfather. Hoewel Part III minder goed is dan de eerste twee delen, is het een trilogie die je volledig moet zien om het leed van Michael Corleone (Al Pacino) te begrijpen. De jongste zoon moet noodgedwongen de maffiafamilie leiden na een reeks bloederige aanslagen van concurrenten. De cast is groot, maar alle personages laten zo’n onuitwisbare indruk achter, dat je op het eind als een echte Don iedereen herkent en precies weet wat ze in hun leven (mis/ge)daan hebben.

Deze spannende films kijk je natuurlijk het beste op je nieuwe tv van TV Outlet!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Onze klanten
beoordelen ons
Goed
5 / 5