Een oude televisie zet dorpje in Wales maandenlang zonder internet Reageren

Na zowat 1,5 jaar is eindelijk duidelijk waarom een klein dorpje in Wales internetproblemen had. Iedere ochtend om klokslag 7 uur viel de verbinding van alle dorpsbewoners weg. Tientallen ingenieurs zochten maandenlang naar de bron van het probleem. Tevergeefs, niets hielp. Tot ze een oude televisie in het dorp ontdekten.

De 400 inwoners van Aberhosan, een afgelegen dorpje centraal in het westen van Wales, kampten 18 maanden lang met internetproblemen. Iedere morgen om klokslag 7 uur viel de verbinding weg. Niets hielp, de mensen konden niet meer op internet. Tot grote frustratie van niet alleen de inwoners, maar ook internetprovider Openreach, die er niet in slaagde het probleem op te lossen. Er werden reparaties uitgevoerd en kabels vervangen, maar ook dat haalde niets uit.

“Dat we niet in staat waren om het probleem voor onze klanten op te lossen, maakte ons gefrustreerd, maar we waren vastbesloten om hier het fijne van uit te zoeken”, zegt ingenieur Michael Jones aan de Britse krant The Guardian. “Als ultieme poging haalden we er gespecialiseerde ingenieurs uit andere plaatsen in het Verenigd Koninkrijk bij.”

De experts wilden uittesten of er misschien elektrische stoorzenders in het dorp te vinden waren. “We wilden een laatste test doen om te zien of het probleem veroorzaakt werd door een fenomeen dat we SHINE noemen, Single High-level Impulse Noise. Signalen die een elektrisch apparaat uitzendt en die een impact kunnen hebben op internetbreedband”, legt Jones uit.

“Uitbarsting” van elektrische ruis

Vanaf 6 uur ‘s ochtends liepen de ingenieurs in de stromende regen door het dorp. “Om te zien of we een elektrische ruis konden oppikken. En inderdaad, klokslag 7 uur pikte ons toestel een elektrische storing op.” De ingenieurs klopten op de deur van het huis op de plaats waar ze stonden.

En de bron van het probleem was snel gevonden: een oud, tweedehands televisietoestel. De bewoners van het huis zetten elke ochtend om 7 uur hun tv op. En dat creëerde een “uitbarsting” van elektrische ruis die de internetverbinding van alle inwoners deed uitvallen.

“Zoals je je wel kan voorstellen, waren de bewoners erg aangedaan dat hun tweedehandse televisie de oorzaak was van de internetproblemen van een heel dorp”, vertelt Michael Jones. “Ze gingen er onmiddellijk mee akkoord om hun toestel uit te zetten en het niet meer te gebruiken.”

Wapen jezelf tegen slecht internet, koop een nieuwe TV!

Gratis de beste films & series bekijken? Klik hier!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Onze klanten
beoordelen ons
Goed
5 / 5