Formule 1 fans opgelet: het gaat beginnen! Volg deze week alvast de F1 wintertest. Reageren

Op 20 maart gaat het nieuwe Formule 1 seizoen dan eindelijk van start. Maar voordat Max zijn titel mag verdedigen moet er eerst flink getest worden (en dan een keer niet op Corona)!

Dit gebeurt deze week op het Circuit de Barcelona-Catalunya en volgende maand in Bahrein.

Net als alle voorgaande jaren begint het Formule 1 seizoen met de wintertest. Dit zijn een aantal dagen waarop alle teams voor het eerst hun auto’s echt aan het werk zetten. Geen rustige rondjes om de nieuwe bolide te presenteren aan het publiek, maar serieuze tests om de auto voor te bereiden op het nieuwe seizoen.

De eerste test vindt deze week plaats op het Circuit de Barcelona-Catalunya.

Vervolgens verhuist het hele F1 circus naar Bahrein. Hier zal van 10 tot en met 12 maart getest gaan worden. De teams blijven daarna op dit circuit, want een week later wordt hier ook de eerste race van het seizoen gereden.

Voordat Max Verstappen naar het Midden-Oosten vliegt, wordt de RB18 eerste uitvoerig getest op Spaanse grond. Dit gaat gebeuren gedurende zes sessies verdeeld over drie dagen (23, 24 en 25 februari). De ochtendsessie is van 9:00 tot 13:00. De middagsessie volt van 14:00 tot 18:00.

Wanneer komt Max Verstappen in actie?

Verstappen zal niet in al deze sessies in actie komen helaas. De teams mogen slechts één auto gebruiken per sessie, dus moet hij zijn tijd delen met Sergio Perez.

De woensdag is voor Max en donderdag mag Perez plaatsnemen achter het stuur van de RB18. De vrijdag wordt naar aller waarschijnlijkheid verdeeld (de één in de ochtend, de ander in de middag).

Hoewel het heerlijk is om weer Formule 1-auto’s over het circuit te zien racen, moet je er niet te veel van verwachten…

De wintertest staat vooral in het teken van data verzamelen. Je zult dus voornamelijk heel veel constante rondjes zien. Mocht je dat toch live willen volgen, dan wordt dat helaas lastig: de testweek in Spanje wordt nergens uitgezonden.

De Formule 1 wintertest live volgen

Je zult genoegen moeten nemen met een uitgebreide samenvatting met daarin hoogtepunten, interviews en analyses.

Deze is alleen te zien via de officiële streamingdienst F1TV Pro.

(deze app is overigens wel de moeite waard, check snel ons blog over de F1 app en hoe je het nieuwe seizoen voordelig kunt checken)

Dit geldt overigens niet voor de wintertest in Bahrein. Deze zal wel live worden uitgezonden via F1TV Pro!

Hoewel live naar de tests kijken voor de meeste mensen niet de moeite waard is, is het zeker wel aan te raden om de analyses en nabeschouwingen in de gaten te houden.

Dit jaar is er een compleet nieuw technische reglement. De auto’s zijn hierdoor compleet anders dan de bolides waar in 2021 mee gereden werd!

Deze grote verandering werkt mogelijk als een soort reset. Je moet dus niet gek opkijken als de rangorde flink door elkaar geschud wordt…

Het nieuwe F1 seizoen bekijk je natuurlijk op je nieuwe Smart TV van TV Outlet! Nu al vanaf slechts €8,- per maand...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Onze klanten
beoordelen ons
Goed
5 / 5