Ken je deze al? Het Rakuten een hoop films, series & live tv te bieden. Reageren

Als je een nieuwe televisie koopt, dan loop je de kans dat je een afstandsbediening krijgt met daarop een Rakuten-knopje. Voor veel mensen is die naam een groot mysterie, maar dat hoeft helemaal niet zo te zijn. Rakuten is namelijk een streamingdienst als Netflix. Hier vertellen we je er alles over.

Veel televisie-afstandsbedieningen zijn allang niet meer alleen voorzien van een numeriek gedeelte, wat plussen en minnen en de aan-uit-knop. Ze worden steeds verder uitgebreid met nieuwe opties. Op die van een Philips Ambilight-televisie vind je bijvoorbeeld een speciale Ambilight-knop waarmee je snel het licht achter je toestel kunt aanpassen.

Ook zijn er veel afstandsbedieningen die zowel een Netflix als een Rakuten TV-knop hebben. Netflix kent iedereen inmiddels wel, maar hoe zit dat met Rakuten?

Rakuten is een soort Japanse Amazon

Rakuten is een bedrijf, een soort Japanse Amazon. Zijn streamingdienst heet Rakuten TV. Net als Amazon heeft het zowel een gedeelte waarin je films per stuk kunt kopen, als een abonnementsgedeelte waar je voor een vast bedrag per maand (4,99 euro) vrije keuze hebt. Er is zelfs nog een derde optie, namelijk gratis films kijken waarbij je wel tussendoor reclames ziet.

Het is een streamingdienst die op dit moment vooral uit films bestaat, maar er worden onder andere via Starzplay ook steeds meer series toegevoegd. Bovendien biedt het sinds kort 90 televisiezenders die je met advertenties kunt kijken. Maar dit is niet on-demand en werkt met een programmering met zenders als GQ, Vogue, Wired, Bloomberg en The Hollywood Reporter. Dus niet grote Nederlandse zenders als SBS, RTL, et cetera.

In eerste instantie was Rakuten een wat vreemde eend in de bijt en een streamingdienst die vrij kaal was, maar inmiddels doet het zeker qua filmaanbod niet onder voor veel andere diensten. Wel zijn sommige films die je los koopt vrij duur, dus zorg dat je een vergelijkend warenonderzoek doet met bijvoorbeeld Amazon Prime Video en Pathé Thuis (of kijk of de film niet toevallig op een andere streamingdienst staat waarop je een abonnement hebt). Benieuwd naar Rakuten? Klik hier

 

Rakuten-knop aanpassen

Wanneer je op het Rakuten-knopje drukt, dan ga je dus naar de Rakuten-app. Wil je dit niet, omdat je geen abonnement hebt op Rakuten, dan is het mogelijk om de knop een ander doel te geven. Button Mapper is een Android app die je kunt gebruiken om te zorgen dat die knop niet gaat naar Rakuten, maar naar een app die je wenst. Dit werkt dus alleen op Android TV’s (deze vind je hier!)

Ga hiervoor naar Instellingen > Android Instellingen > Apparaatvoorkeuren > Toegankelijkheid > Button Mapper > Aan. Vervolgens ga je naar de Button Mapper-app en kun je de apps selecteren met ‘voeg knoppen toe’. Let op: deze app werkt alleen op televisies met het besturingssysteem Android. Op veel Philips-tv’s zal het wel lukken, maar bijvoorbeeld op Samsung-televisies niet.

Een handige verwijzing die je onder de knop kan zetten is bijvoorbeeld naar Videoland of Amazon Prime Video, als je hierop een abonnement hebt. Je hoeft dan niet per se via het hoofdmenu naar deze apps te navigeren, want je opent hem met één druk op de knop, waarna hetgeen dat je eigenlijk op televisie aan het doen was meteen verdwijnt.

Dat kan soms ook onhandig zijn, bijvoorbeeld als je per ongeluk op de afstandsbediening gaat zitten of er een kat overheen loopt, maar het biedt wel veel comfort voor mensen die nog wel eens wisselen tussen streamingdiensten. Bron: ID.nl

Rakuten en alle andere streamingdiensten bekijk je natuurlijk het beste op je nieuwe Smart TV van TV Outlet!

Je hebt nu al een nieuwe TV vanaf slechts €8 per maand. Waar wacht je nog op?!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *