Sony komt met nieuwe 8K TV’s Reageren

Helaas zegt 8K niet alleen iets over de beeldkwaliteit, maar ook over de prijs… maar daarover later meer.

Als je op zoek bent naar de meest geavanceerde LCD-televisie van het moment, ben je bij Sony aan het juiste adres. De Sony Z9J serie heeft 8k-resolutie, voldoet aan alle eisen voor de next-gen gamer en is in 75 en 85 inch beschikbaar. 

Om het contrast tijdens het kijken van HDR-films of spelen van games op next-gen consoles zo rijk mogelijk te maken zijn er achter het televisiescherm dimzones te vinden die dankzij slimme software bepalen hoe helder het scherm moet zijn.

Bij heldere beelden wordt er met volle lichtsterkte verlicht en als het donker wordt op het scherm dimmen de lichtpanelen.

Het beeld is in zo'n beetje elke situatie goed zichtbaar, de kijkhoek is namelijk voortreffelijk het scherm (2000 nits) kan erg fel worden en de antireflecterende coating maakt het mogelijk om ook met fel daglicht in je huiskamer te genieten van je het beeld.

De Sony Z9J produceert met de negen verstopte luidsprekers ook een breed en helder geluid, waardoor een extra soundbar voor de gemiddelde gebruiker waarschijnlijk niet nodig zal zijn. Als rond de TV wél een home theater systeem met surround sound wordt opgezet, kan de Sony Z9J dankzij de juiste aansluitingen als middelste luidspreker fungeren.

Cognitive processor XR

De Sony Z9J is ook uitgerust met de veelbesproken “Cognitieve Processor XR", die dankzij het jarenlang verzamelen van data door Sony waarschijnlijk de beste video- en audioverbeterende chip van het moment is. De AI kan het proces waarop het menselijk brein beeld waarneemt nabootsen, waardoor het beelden in real time kan verscherpen en verbetert. Waar andere merken het beeld ook zachter en nóg levendiger dan het al is proberen te maken, probeert Sony alles zo trouw aan het originele materiaal te houden en het er dus niet artificieel uit gaat zien.

Het is wel een wat prijzige televisie. De 75 inch-editie zal zo'n 7000 euro gaan kosten, de 85 inch-versie kost zelfs 8999 euro. Eén ding is wel zeker: het apparaat is zeker klaar voor een nabije toekomst waarin 8K-content wellicht vanzelfsprekend is.

Opzoek naar een betaalbare Smart TV die ook uitstekend beeld heeft maar ook een uitstekende prijs? 

Wij hebben hem!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Onze klanten
beoordelen ons
Goed
5 / 5