Temperatuur duikt onder 0: bijzonder koud weekend met kans op sneeuw Reageren

Wie in de noordelijke provincies woont, doet er goed aan dit weekend de bloembakjes weer binnen te zetten. Het wordt namelijk een stuk kouder dan gemiddeld met zelfs kans op sneeuw. “'s Nachts koelt het af tot een graad of -4", zegt meteoroloog Martijn Dorrestein van Buienradar.

Die sneeuw zal zeker niet overal vallen, de verschillen tussen noord en zuid zijn namelijk groot. “Vanaf nu koelt het eigenlijk in het noorden en noordoosten van het land al af, terwijl het in het zuidwesten nog relatief zacht blijft", zegt Dorrestein.

Grote verschillen

Dat heeft te maken met een stroom koude lucht die vanuit het oosten van Europa over het noorden trekt, terwijl het zuiden van het land een andere aanvoer van warmere lucht krijgt. Die koude stroom zorgt ervoor dat de temperatuur zaterdag in het noorden van het land rond het vriespunt zal blijven. Ook de dagen erna zal het kouder zijn dan normaal rond deze tijd van het jaar.

Dat is best bijzonder, legt Dorrestein uit. “Het gemiddelde voor deze periode is zo'n 10 graden. Dat is een gemiddelde van de afgelopen tien jaar, waar we de laatste tijd eigenlijk altijd boven zitten. Nu zullen we voor het eerst in lange tijd meerdere dagen ónder dat gemiddelde duiken." – Bron: RTLnieuws.nl

Start met verwarmen ipv. ver-armen! Met de belachelijk hoge gasprijzen van dit moment kun je beter elektrisch verwarmen. Met onze nieuwste kachels doe je dit voordelig, snel & duurzaam.

Of verwarm je huis met de restwarmte van je nieuwe Smart TV of laptop 😉

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *