Top 5 ‘koninklijke’ films om te streamen op drie koningen Reageren

Wie is de echt koning der films volgens jou? Hierbij onze top 5!

1. The Lion King (1994, IMDb ★: 8,4)

Een van de betere animatiefilms van Walt Disney, een van de hoogtepunten van de Disney renaissance. De jonge welp Simba kan niet wachten om koning te worden, maar er is een kaper op de kust.

2. The King’s Speech (2010, IMDb ★: 8,0)

De enige film in dit lijstje dat is gebaseerd op een echtgebeurd verhaal. De Britse koning George VI heeft te maken met een flinke stotter. Het land staat aan de rand van een oorlog en heeft behoefte aan een sterke leider. Daarom schakelt zijn vrouw Elisabeth logopedist Lionel Logue in.

3. Thor (2012, IMDb ★: 7,0)

Een film uit het Marvel Cinematic Universe. De koning van Asgard, Odin, is op zoek naar een opvolger. Zijn oudste zoon Thor lijkt daar prima geschikt voor, maar daarvoor moet hij nog veel dingen leren. Daarom wordt hij verbannen naar Aarde. 

4. Coming To America (1988, IMDb ★: 7,0)

Een bijzondere komediefilm met Eddy Murphy in de hoofdrol. Als kroonprins van Zamunda gaat Akeem naar Amerika om daar zijn bruid te zoeken. Hij komt er echter achter dat hij zelf eigenlijk niets kan.

5. Black Panther (2018, IMDb ★: 7,3)

De tweede MCU-film uit dit rijtje. Ditmaal staat de nieuwe koning van Wakanda, T’Challa, centraal. Hij heeft een bijzondere skillset: hij wordt de Black Panther. Hij krijgt echter een tegenslag wanneer een oud-familielid terugkeert en wraak wil. 

Voor een echte Koninklijke avond kijk je deze films op je nieuwe Tv van TV outlet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *