5 Nederlandse Netflix-series die je gezien moet hebben Reageren

Netflix steekt steeds meer geld in lokale content en dat biedt kansen voor zowel jong talent als gevestigde acteurs. Waarschijnlijk heb je de smaak dankzij Undercover seizoen 2 weer extra te pakken. Alleen jammer dat er per week slechts één nieuwe aflevering verschijnt. Ook geen geduld? Je kunt het wachten verzachten met deze Nederlandse content.

1. Undercover (seizoen 2)

Undercover behoort tot onze favoriete Netflix-series van 2019. Het verhaal is op waarheid gebaseerd en gaat over één van de grootste XTC-producenten ter wereld: Ferry Bouman (Frank Lammers). Hij opereert voornamelijk vanuit zijn stacaravan op een camping. Om hem te pakken te krijgen, gaan de undercoveragenten Bob Lemmens / ‘Peter Bogaert’ (Tom Waes) en Kim de Rooij / ‘Anouk Janssens’ (Anna Drijver) ook op de camping wonen. Dat blijken de ingrediënten voor een zeer vermakelijke serie. Zonder al te veel te spoileren: seizoen 2 is volstrekt anders.

2. Toon

Toon is een Nederlandse serie over de gelijknamige reclamejinglecomponist, die wordt verrast met een surpriseparty. Als hij wordt gevraagd een nummer te spelen, zingt Toon dat hij iedereen het liefst zo snel mogelijk naar huis ziet gaan. Zijn performance wordt opgenomen met een telefoon, verschijnt op YouTube en wordt een hit. Tegen de wil van de sociaal onhandige muzikant in wordt hij een landelijke bekendheid, ook nog in een scene waar hij niets mee heeft. Hilarische serie. We interviewden onlangs de hoofdrolspeler en regisseur over hun Netflix-doorbraak. Lees het interview hier terug.

3. Ares

Ares heeft het genre horror, speelt zich af in Amsterdam en beschikt over een aanstormend talent in de hoofdrol. Lees hier onze 5 redenen om de Nederlandse serie te kijken. Toegegeven: er zijn ook genoeg redenen om deze Netflix Original niet te kijken.

4. Fenix

Nederlandse Netflix-series als Undercover en Ares kregen meer aandacht dan Fenix, vooral om dat het om Originals ging. Fenix is gemaakt door KPN en was aanvankelijk alleen gratis te zien voor KPN-klanten. Nu staat de harde misdaadserie, met Rifka Lodeizen en Teun Luijkx in de hoofdrol, op Netflix. De serie heeft overeenkomsten met Undercover, want het verhaal gaat over een XTC-handelaar, kampbewoners en de klopjacht van de politie. De sfeer is echter totaal anders. Zeker de moeite waard. Andere castleden zijn Hans Dagelet, Jack Wouterse en Nanette Edens. Lees hier meer over Fenix. Het tweede seizoen wordt geproduceerd door Netflix.

5. The Letter for the King

Dit is geen Nederlandstalige serie, wel een Nederlands verhaal. The Letter for the King is een prettige mix van de genres fantasy en coming-of-age. De Netflix Original is gebaseerd op de klassieke Nederlandse jeugdroman De brief voor de Koning van Tonke Dragt. Zie deze serie als Game of Thrones, maar dan voor het hele gezin. Een van de talentvolle Nederlandse acteur is Gijs Blom, die Prins Viridian speelt. Lees hier meer over de serie.

Deze series bekijk je natuurlijk het beste op je nieuwe TV van TV Outlet!

Kans maken op een gratis Soundbar & direct €10 korting op je nieuwe TV?

Het enige wat je hoeft te doen is je aanmelden voor onze nieuwsbrief!

Je ontvangt direct €10 korting en je maakt automatisch kans op een van de

nieuwe Smart Soundbars van Philips twv. €279 die eind deze maand verloot worden!

Ontvang direct €10 korting

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief & je ontvangt direct €10 korting!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Onze klanten
beoordelen ons
Goed
5 / 5