De top 7 beste oorlogsfilms op Netflix Reageren

Beste oorlogsfilms op Netflix

Netflix staat vol oorlogsfilms, van geprezen klassiekers over de Tweede Wereldoorlog tot obscure indiefilms die zich dichter op het heden afspelen. Wij zetten de 7 beste titels op een rijtje, gerangschikt op basis van hun IMDb-score.

1. Saving Private Ryan

De beste oorlogsfilm op Netflix op het moment van schrijven is nog steeds Saving Private Ryan. Een klassieker waar je als liefhebber van het genre niet omheen kunt. Tijdens de Tweede Wereldoorlog komen drie broers om het leven, op totaal verschillende locaties. Wanneer blijkt dat er nog een vierde zoon is, start men een zoektocht om hem veilig thuis te brengen. Met Tom Hanks en Matt Damon!

2. Das Boot

Op de tweede plaats staat Das Boot, een dijk van een oorlogsfilm uit 1981. Het is het najaar van 1941, en Duitse militairen gaan aan boord van een militaire onderzeeër. Hun doel is simpel: zoveel mogelijk vijandelijke schepen tot zinken brengen. Op zee krijgen ze echter al snel angst, heimwee en slaat de verveling toe. Een indringende oorlogsfilm die het over een andere boeg gooit dan menig cliché-matig actiefilm in het genre.

3. Der Untergang

Om Der Untergang kun je met een IMDb-score van 8.2 niet heen. Bruno Ganz speelt met Adolf Hitler de rol van zijn leven. Der Untergang gaat over de laatste dagen die Hitler doorbrengt in zijn bunker onder Berlijn. Het Rode Leger heeft Berlijn omsingeld en er is geen uitweg meer. Hij is in het nauw gedreven, en de emotie die dan naar boven komt is zo steengoed geacteerd dat je met kippenvel zit te kijken. Aanrader!

4. Barry Lyndon

We gaan verder terug in de tijd, naar het Ierland van de 18e eeuw. De jonge Redmond Barry blijft alleen achter met zijn moeder na de dood van zijn vader. Wanneer hij verliefd wordt op zijn nichtje gaat hij een duel aan met haar verloofde. In de veronderstelling dat hij zijn rivaal heeft vermoord vlucht Barry en gaat hij het Engelse leger in. Aan het Duitse front ontdekt hij opeens dat de verloofde van Nora het overleefd heeft, en dat de twee ondertussen getrouwd zijn. Barry besluit te deserteren en gaat als spion aan de slag voor de vijand. Weer eens wat anders dan de Tweede Wereldoorlog!

5. Beasts of No Nation

Beasts of No Nation zal nog jaren in dit lijstje staan, want het is de eerste Netflix Original film. Bond-regisseur Cary Joji Fukunaga vertelt het verhaal van Age, een jongen die gedwongen wordt om als kindsoldaat aan de slag te gaan in West-Afrika. Samen met zijn dove vriend Strika moet hij zien te overleven tijdens een meedogenloze oorlog. Met Idris Elba!

6. Rescue Dawn

Rescue Dawn is een titel die je wellicht niet snel aan zult klikken op Netflix, maar toch echt je tijd meer dan waard is. Deze oorlogsfilm vertelt het verhaal van Dieter Dengler, gespeeld door niemand minder dan Christian Bale. Een Amerikaanse straaljagerpiloot die tijdens de Vietnamoorlog werd neergeschoten en in een gevangenenkamp belandde. Hij besluit samen met andere gevangenen een ontsnappingspoging te plannen. Een waargebeurd verhaal!

7. Unbroken

Unbroken vertelt het waargebeurde verhaal van Olympisch atleet Louis Zamperini. Nadat de Tweede Wereldoorlog uitbarstte meldde hij zich bij de Amerikaanse luchtmacht. In 1943 kwam er aan zijn heldhaftige optredens een einde doordat de atleet neerstortte boven de Stille Oceaan. Samen met twee bemanningsleden overleefde hij 47 dagen op een reddingsvlot, om vervolgens gered te worden door de Japanse marine…

Deze films bekijk je natuurlijk het beste op je nieuwe TV van TV Outlet!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Onze klanten
beoordelen ons
Goed
5 / 5