5 SEQUELS DIE BETER ZIJN DAN HET ORIGINEEL Reageren

Er worden tegenwoordig steeds meer sequels gemaakt van klassiekers die ons hart al hebben veroverd, van Finding Dory tot de reboot van Star Wars franchise.

Een goede sequel maken is alleen nog niet zo makkelijk. We zetten vandaag 5 titels op een rijtje die zeker geslaagd zijn

Mad Max: Fury Road

Elk deel van Mad Max lijkt weer beter dan die daarvoor. Mad Max: Fury Road, die vorig jaar in de bioscopen verscheen, is natuurlijk meer een reboot dan echt een sequel. Alsnog komt deze film, naar mijn mening, absoluut als beste uit de bus in de Mad Max franchise. Heerlijke achtervolgingen en volop actie, soms tegen het belachelijke aan.

The Dark Knight

Christopher Nolan’s Batman vertolkingen zijn herkenbaar aan hun duistere ondertoon en de geweldige vertolking van The Joker door Heath Ledger. Batman Begins was natuurlijk al een succes, maar ik vind The Dark Knight in alle aspecten nog beter: de actie is grootser, de personages krijgen wat meer verdieping en de acteurs lijken beter gesetteld in hun rol.

Aliens

Van creepy horror in donkere gangen van een ruimteschip in het origineel naar knallende actie in het vervolg: Aliens lijkt een compleet ander genre en dat is de kracht geworden van deze meesterlijke sequel.

The Empire Strikes Back

The Empire Strikes Back vind ik verreweg de beste Star Wars film ooit gemaakt. Deze film verhief, naar mijn mening, Star Wars van ‘een leuke film’ naar een legende, met meer fantastische personages, meer actie en fantastische oneliners.

Flodder in Amerika

Ook een Nederlandse sequel heeft het tot dit lijstje geschopt! Het is moeilijk de eerste Flodder film te overtreffen, omdat je daarin alle leden van de geliefde familie Flodder leren kennen. Flodder in Amerika trekt het verhaal naar een (letterlijk) internationaal niveau. De humor zoals je gewend bent van de Flodders: plat, over the top en herkenbaar, maar dan met een Amerikaans sausje. Heerlijk!

Weet je wat ook de tweede keer beter is? Onze tweede-kans producten met kortingen tot 75%! Check snel alle deals, want OP=OP…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *