7 dingen die je moet weten voordat je House of the Dragon gaat kijken Reageren

Winter kwam (en ging) in Game of Thrones, dat in mei 2019 zijn laatste, teleurstellende aflevering kende. HBO wilde een vervolg geven aan de populairste show in zijn geschiedenis, dus begon het netwerk een handvol potentiële spin-offs te ontwikkelen. Ze gingen vrijwel direct verder met één: House of the Dragon.

Het idee werd gepitcht door auteur George RR Martin zelf, die ook Ryan Condal aanraadde als hoofdschrijver en showrunner. Game of Thrones-veteraan regisseur Miguel Sapochnik kwam ook aan boord als co-showrunner. Martin’s zegen en deelname zou een opluchting moeten zijn voor fans, aangezien hij niet veel betrokken was bij de laatste seizoenen van GOT.

Als het eerste vervolg op een van de grootste televisiesensaties van de afgelopen jaren (en misschien wel het laatste stukje echte monocultuur), heeft House of the Dragon grote schoenen te vullen. Hoewel veel elementen uit de originele show zijn overgenomen, zijn er belangrijke wijzigingen aangebracht om de prequel te onderscheiden.

Hier zijn de zeven belangrijkste dingen die je moet weten voordat je House of the Dragon gaat kijken.

Waar gaat House of the Dragon over?
House of the Dragon is gebaseerd op verschillende werken van Martin, voornamelijk het geschiedenisboek Fire and Blood. Het beschrijft de heldendaden van de familie Targaryen door de eeuwen heen, te beginnen met de Doom of Valyria en de verovering van de Zeven Koninkrijken van Westeros door Aegon I Targaryen. De plot van de show is ook gebaseerd op de novellen The Princess and the Queen en The Rogue Prince.

Het eerste seizoen richt zich op de gebeurtenissen die leidden tot een bepaald segment van de Targaryen-geschiedenis: de Dans van Draken. De bloedige en wrede burgeroorlog zet verschillende Targaryen-familieleden en hun metgezellen tegen elkaar op.

Psst… €10 korting scoren op een toch al goedkope TV?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Wanneer vindt House of Dragon plaats?
House of the Dragon speelt zich af rond 129 na Christus (na de verovering van Aegon) en bijna twee eeuwen voor de geboorte van Daenerys Targaryen en andere gebeurtenissen in Game of Thrones.

De show bevat ook flashbacks naar de kindertijd van sleutelfiguren, terwijl jongere acteurs prinses Rhaenyra Targaryen en Alicent Hightower vertolken. Bovendien geeft de trailer ten minste één scène aan die zich afspeelt op de Grote Raad van Harrenhal in 101 AC. De bijeenkomst van Westeros-heren besliste wie Jaehaerys I zou opvolgen als koning onder zijn vier overgebleven kleinkinderen (Rhaenys, Viserys, Daemon en Aemma). Ze kozen Viserys, tot woede van Rhaenys. Daarover hieronder meer.

Wie zijn de hoofdrolspelers?
Net als Game of Thrones heeft House of the Dragon een uitgestrekt ensemble. We zullen dit personage terugbrengen tot de 10 belangrijkste rollen.

Moet ik Game of Thrones gezien hebben?
Game of Thrones kijken is niet verplicht om House of the Dragon te begrijpen en ervan te genieten. Als een prequel die zich honderden jaren vóór GOT afspeelt, heeft het geen gemeenschappelijke karakters.

Fans van de originele serie zullen gemakkelijker enkele referenties en hun betekenis krijgen, zoals de Iron Throne, de Citadel en verschillende adellijke huizen zoals de Lannisters en Baratheons.

Als je Game of Thrones helemaal hebt gezien en een aantal afleveringen vóór House of the Dragon opnieuw wilt bekijken, zijn hier vijf die we aanbevelen.

“De winter komt eraan” (seizoen 1, aflevering 1): Een pilot voor het dekken van een tafel die Daenerys Targaryen introduceert en hoe haar bestaan ​​de heerschappij van koning Robert Baratheon bedreigt. Het bevat ook de politiek en achterbakse dingen die ook House of the Dragon zullen markeren.

“Vuur en Bloed” (seizoen 1, aflevering 10): De geboorte van de draken van Daenerys Targaryen.

“The Dance of Dragons” (seizoen 5, aflevering 9): Daenerys rijdt voor het eerst op Drogon en prinses Shireen Baratheon vertelt het verhaal van de burgeroorlog van de Dans van de Draken aan haar vader, Stannis.

“The Spoilers of War” (seizoen 7, aflevering 4): De “rooftreinoverval” is de plaats van een angstaanjagende en dodelijke drakenaanval. Veel vuur, veel bloed.

“Beyond the Wall” (seizoen 7, aflevering 6): Er is niet alleen behoorlijk wat drakenrijden, maar er is ook een drakendood, die meerdere keren zou moeten gebeuren tijdens de burgeroorlog.

Hoewel de finale, “The Iron Throne”, een portret is van de giftigheid die in de aderen van Targaryen lijkt te lopen, terwijl Daenerys machtsgek wordt, kunnen we niet echt aanbevelen om het opnieuw te bekijken. Het zal gewoon oude wonden heropenen…

Hoe lang loopt de serie?
Game of Thrones liep acht seizoenen, ruwweg bedoeld om te corresponderen met de (onvoltooide) boeken van Martin. House of the Dragon heeft geen vergelijkbare parallel.

De burgeroorlog van de Dans van de Draken duurde ongeveer twee jaar en het is mogelijk dat de show daar de tijd voor neemt. Het kan elk jaar uitbreken in zijn eigen seizoen, of ze in tweeën splitsen en zijn verhaal over vier seizoenen vertellen. Wanneer dat verhaal echter afloopt, kan House of the Dragon een bloemlezing worden van andere Targaryen-verhalen.

Zoals Sapochnik vertelde Wekelijks amusement (opent in nieuw tabblad)“We hebben een verhaal gekozen dat bijna op Star Wars: Episode IV lijkt. Het is de nieuwe hoop. We kunnen achteruit gaan, we kunnen vooruit gaan. Er zijn daar veel kansen. Ik hoop dat we de kans hebben gekregen om iets op.”

Wat is er veranderd ten opzichte van de boeken?
Een van de grootste verschillen tussen House of the Dragon en Martin’s geschriften is dat Corlys Velaryon zwart is.

In de boeken geven vermeldingen van de Velaryons aan dat ze een bleke huid, zilverkleurig haar en paarse ogen hebben. De showrunners wilden een meer diverse, inclusieve cast en veranderden met Martin’s zegen het ras van de familie.

“De wereld is nu heel anders dan 10 jaar geleden toen [Game of Thrones] allemaal begonnen. Het is anders dan 20 jaar geleden toen Peter Jackson The Lord of the Rings maakte. Dit soort verhalen moeten inclusiever zijn dan ze van oudsher zijn geweest.” Condal vertelde EW. “Het was heel belangrijk voor Miguel en ik om een ​​show te maken die niet de zoveelste witte mensen op het scherm was, om het maar heel bot te zeggen.”

Condal zei zelfs dat Martin de Velaryons bijna schreef als een zwart adellijk huis.

“Lang, lang geleden, toen hij deze wereld bedacht, [Martin] zelf had het idee overwogen om van Velaryons een ras van zwarte mensen met zilverhaar te maken dat in wezen van de andere kant van de oceaan kwam en Westeros veroverde,” merkte Condal op. “Dat is een fascinerend idee en dat is me altijd bijgebleven omdat het zo’n grimmig beeld. Ik dacht gewoon: ‘Nou, waarom zouden we daar nu geen versie van kunnen maken?’

Waarom is de IJzeren Troon anders?
Een van de eerste dingen die GOT-fans zullen opvallen als een verschil met de originele show, is de grootte van de Iron Throne. Die op House of the Dragon is veel groter en angstaanjagender, en sluit beter aan bij hoe het werd beschreven in de boeken van Martin.

De auteur zei eerder: “Ik zeg herhaaldelijk in het boek dat de IJzeren Troon enorm is… enorm. Hij torent hoog boven de kamer uit als een groot beest, en het is lelijk, het is asymmetrisch. Het werd samengesteld door smeden, niet door ambachtslieden en experts in meubelproductie.”

De Game of Thrones-versie werd verkleind vanwege budget en praktische problemen. Maar House of the Dragon had zulke barrières niet.

“Ik moet zeggen, het is een van de meest bevredigende processen omdat er geen limiet was gesteld aan hoe we het deden,” verteld Sapochnik “Integendeel, we hebben het ontworpen en vervolgens een beetje achteruit gewerkt.”

Game of Thrones en alle andere geweldige films en series bekijk je natuurlijk het beste op een nieuwe Smart TV van TV Outlet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *