Ruil je oude Ziggo Mediabox XL om en bespaar €135 op je energiefactuur! Reageren

Ziggo biedt klanten de mogelijkheid hun oude Mediabox XL om te ruilen voor de nieuwere Next-mediabox. Er zitten eenmalige kosten van €19,95 aan verbonden, maar die heb je binnen twee maanden alweer terugverdiend; de Next verbruikt namelijk heel wat minder stroom.

Als bijkomend voordeel is de Box ook nog eens veel sneller en krijg je er gratis een voice control remote bij,

De Mediabox XL werd in 2012 als de Horizon-mediabox uitgebracht door het toenmalige UPC. De box bracht heel wat nieuwe features met zich mee, zoals apps, een ingebouwde routerfunctie en een geheel nieuwe interface. Uiteindelijk stond hij vooral bekend om zijn traagheid, warmteontwikkeling (met bijhorende luide ventilator) en het hoge stroomverbruik.

De XL verbruikt tot 60 watt aan energie tijdens tv-kijken, en tot 34 watt in stand-by. Uitgaande van het gemiddelde stroomtarief van €0,67 (volgens Overstappen.nl) kost een jaartje stand-by je nét geen 200 euro. De mediabox heeft wel nog zuinigere stand-by-standen, maar tenzij je elke keer 1 tot 3 minuten wilt wachten voor je beeld hebt is dat niet echt een optie.

In 2019 kwam Ziggo met de Next-mediabox, die sneller, stiller en vooral veel zuiniger is. De Next verbruikt 11,84 watt als hij aan staat, en tot 11,12 watt in stand-by. Jaarlijks zou dat je zo’n 65 euro kosten; een besparing van 135 euro per jaar ten opzichten van de XL dus.

Ziggo hoeft je oude mediabox niet meer terug te hebben trouwens. Bij het ‘omruilen’ mag je de XL houden, al wordt hij wel op afstand gedeactiveerd, dus je kan er niet veel meer mee. Een liefhebber kan hem nog als decorstuk gebruiken, maar het gros zal waarschijnlijk weggegooid worden (netjeswaar het hoort natuurlijk). Bronnen: Ziggo (1),  (2),  TotaalTV

Bang dat je nieuwe TV teveel energie gebruikt is gelukkig niet nodig, de nieuwe energielabels zijn alleen op papier veranderd! Lees hier meer over het nieuwe EU energielabel (klik)

Opzoek naar een nieuwe Smart TV? Die heb je nu al vanaf €8 per maand via Tinka! Klik hier voor meer informatie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Onze klanten
beoordelen ons
Goed
5 / 5