Alice in Borderland: Netflix onthult trailer voor bloederige battle royale Reageren

Alice in Borderland

Ryōhei is zijn saaie leventje als scholier helemaal zat. Op een dag besluit hij met zijn shady vrienden Karube en Chōta in de stad te gaan chillen. Tot hun grote verbazing is de stad echter opeens compleet overladen met vuurwerk.

Kort erna ontdekken ze dat er tevens niemand meer is. Alle gebouwen, de straat: alles is compleet verlaten. Al snel trekken ze de conclusie dat ze zich in een andere wereld bevinden. Een wereld waarin ze in survival games zullen moeten vechten om te overleven. Een bloederige battle royale is het resultaat, en hun enige weg terug naar hun eigen wereld. Deze Alice belandt dus niet in een sprookjeswereld, maar in een helse overlevingsstrijd.

Bloederige Battle Royale

Een soort The Hunger Games dus, al is juist die franchise ook praktisch gejat van een Japans boek en film uit 2000  genaamd, letterlijk, Battle Royale. Tevens een van de favoriete films van Quentin Tarantino overigens.

De manga ging van start in het weekblad Weekly Shonen Sunday S in 2010, en eindigde in maart 2016. Het resultaat? Achttien dikke boekwerken aan hoofdstukken. Tevens zijn er twee spin-off-manga’s en komt er ter ere van de nieuwe Netflix-adaptatie een derde aan.

Netflix-adaptatie en trailer

Het moge duidelijk zijn: Alice in Borderland is razend populair in Japan. Dankzij Netflix kunnen we op 10 december gaan ontdekken of het verhaal daadwerkelijk de hype waar weet te maken.

Shinsuke Satō regisseert het project. Hij was tevens verantwoordelijk voor de matige live-action Bleach-film, dus juich niet te vroeg. Als het verleden ons een ding leert, dan is het wel dat manga en anime omtoveren tot live-action een pittige opgave is.

Maar goed, battle royale-games zijn anno 2020 populairder dan ooit. Hopelijk weet Netflix daar succesvol op mee te liften met een serie die daadwerkelijk goed uitpakt. Alice in Borderland heeft alles in zich om een volstrekt unieke hit te gaan worden. De eerste trailer belooft in ieder geval veel goeds. Alles hangt nu af van de uitvoering: op 10 december gaan we ontdekken of de streamingdienst een hit in handen heeft.

Deze serie bekijk je natuurlijk het beste op je nieuwe TV van TV Outlet!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Onze klanten
beoordelen ons
Goed
5 / 5