NPO 2 introduceert sterke oorlogsserie met Game of Thrones-ster Reageren

NPO komt met World on Fire

De productie werd in 2019 uitgezonden op BBC One. Dat schept hoge verwachtingen, want als de Britten ergens om bekend staan als het om dit soort historische series gaat, dan is het wel kwaliteit.

World on Fire volgt verschillende mensen vlak voor de Tweede Wereldoorlog losbarstte. Een door Helen Hunt gespeelde Amerikaanse journaliste probeert de ontluikende chaos bij te houden en op papier te zetten, iets wat steeds lastiger wordt. Sean Bean speelt een buschauffeur die nog steeds worstelt met de PTSS die hij opliep in de Eerste Wereldoorlog en Jonah Hauer-King speelt Harry, een ambitieuze ambtenaar die op de Britse ambassade werkt.

Unieke oorlogsserie

Ogenschijnlijk totaal verschillende mensen dus, die allemaal op hun eigen manier getroffen worden door de impact van de Tweede Wereldoorlog. Het toffe aan World on Fire is dat het verhaal verteld wordt vanuit Engelse, Britse én Poolse perspectieven. De meeste oorlogsfilms en oorlogsseries beperken zich slechts tot één kant van het verhaal.

Tweede seizoen

Ook kun je natuurlijk, geheel gratis, gewoon vanaf dan de serie gaan streamen op NPO Start. Betalende abonnees hoeven niet op nieuwe afleveringen te wachten en kunnen dan in één klap het gehele eerste seizoen checken.

Hopelijk gaat World on Fire ook in Nederland indruk maken, want de Britten zijn al bezig met een tweede seizoen. Wanneer die nieuwe afleveringen door BBC One worden uitgezonden is helaas nog niet bekend.

Deze serie bekijk je uiteraard het beste op je nieuwe TV van TV Outlet!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Onze klanten
beoordelen ons
Goed
5 / 5