Bioscoopfilms binnenkort veel eerder te streamen Reageren

Het lijkt erop dat steeds meer films die in de bioscoop in première gaan, voortaan veel eerder te streamen zullen zijn. Na Netflix, Warner Bros. en Paramount gaat ook Walt Disney Studios zijn bioscoopfilms vanaf nu binnen maximaal anderhalve maand aanbieden via streaming.

Dat meldt Deadline zondag. De tijd tussen bioscooppremière en streamingrelease besloeg voorheen nog tussen de 75 en 90 dagen.

Disney zal de nieuwe distributiestrategie als eerste toepassen op de aankomende films Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings en de komedie Free Guy, die respectievelijk op 1 september en 11 augustus 2021 op het witte doek te zien zullen zijn.

Bioscoop en streaming

Lange tijd was het zo dat films met een bioscooprelease eerst 90 dagen beschikbaar moesten blijven voor een vertoning op het witte doek, voordat ze op streaming konden verschijnen.

Die tijd is nu dus gehalveerd. De coronacrisis, die gepaard ging met een langdurige sluiting van de bioscopen, speelt daar ongetwijfeld een rol in, maar ook daar voor al leek de filmindustrie meer in de richting van streaming te sturen.

Eerder kondigde Walt Disney Studios al aan niet langder de hoogste prioriteit te leggen op bioscoopreleases en ook Universal maakte vorig jaar een duidelijk statement tegenover AMC Theatres, door Trolls World Tour al vanaf begin af aan op HBO Max aan te bieden.

Laatstgenoemde gooide vervolgens nog wat olie op het vuur door te melden dat het die strategie wel zag zitten en van plan was om deze in de toekomst vaker toe te passen.

Het lijkt er dus op dat bioscopen een steeds kleinere rol gaan spelen binnen de filmwereld. Niet iedereen is daar blij mee. Grote regisseurs als Martin Scorsese en Clint Eastwood ondertekenden vorig jaar al een brief aan de leiders van de Amerikaanse Senaat en het Huis van Afgevaardigden, waarin zorgen werden geuit over het lot van bioscopen in Amerika. “Bioscopen zijn een essentiële factor in de filmindustrie.

Eén die als geen ander vertegenwoordigt wat Amerikaans talent aan creativiteit te bieden. Maar nu vrezen we voor hun toekomst,” zo luidde de boodschap in die brief.

Overigens bied de verkorte bioscooptijd ook juist kansen voor de bioscoopwereld, aangezien er daardoor jaarlijks mee films op het grote scherm vertoond kunnen worden.

De nieuwste films bekijk je natuurlijk het beste op je nieuwe Smart TV van TV Outlet!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Onze klanten
beoordelen ons
Goed
5 / 5