De toekomst van bioscoopgeluid, thuis? LG weet het zeker! Reageren

“Met Dolby Atmos en DTS:X en een technisch ontwerp met aandacht voor het milieu,” aldus kondigt LG zijn nieuwe portfolio van soundbars aan.

De nieuwe modellen zorgen volgens LG voor een premium luisterervaring (met dank aan techniek van Meridian), veelzijdigheid en handige bediening. Bovendien biedt de line-up eenvoudige connectiviteit, slimme functionaliteiten en een stijlvol design met een moderne look waarmee de soundbars perfect passen bij LG’s TV’s en bij elk interieur.

Een nieuwe functie van de nieuwe soundbars van LG is de integratie van de AI Sound Pro-functie van de LG TV. Het geluid van de TV wordt afgespeeld via de soundbar met de TV Sound Mode Share, waardoor de superieure audio processing power van AI Sound Pro wordt geleverd op de meer geavanceerde luidsprekers van de nieuwe soundbars. LG’s soundbars bieden nu dezelfde geluidsmodi als de TV’s uit de 2021 line-up, zodat gebruikers eenvoudig kunnen schakelen tussen de soundbar en de TV met behulp van de tv-afstandsbediening zonder een verlies van kwaliteit.

De 2021 line-up is te gebruiken met meerdere spraakassistenten vanaf een slimme speaker, waaronder Google Assistant en Amazon Alexa. Het is nu makkelijker dan ooit om apparaten te bedienen en muziek af te spelen vanaf gekoppelde apparaten en diensten. En met ondersteuning voor Apple AirPlay 2 en Chromecast, kunnen gebruikers hun favoriete muziek en andere content direct vanaf hun iPhone, iPad,Mac of Android Device streamen, bedienen en delen.

LG x Meridian

“Als het gaat om performance, vind je in de LG’s 2021 soundbars alle sterke punten van hun voorgangers,” aldus LG. Veel van de nieuwe modellen zijn voorzien van Meridian Audio tuning en Meridian technologie. In de Music Mode zorgt dit voor een uitzonderlijk authentieke luisterervaring. De nieuwe feature, Meridian Horizon-technologie, is het resultaat van LG’s langdurige samenwerking met Meridian Audio. Deze innovatie maakt van tweekanaals stereogeluid meerkanaals audio om het publiek een echt meeslepende luisterervaring te bieden, ongeacht de positie of locatie van de soundbars in de ruimte.

Dolby Atmos

Alle 2021 soundbars van LG ondersteunen Dolby Atmos en DTS:X voor dynamische driedimensionale audio. Met Dolby Vision-compatibiliteit via 4K pass-through, zorgen de nieuwe modellen voor het niveau van beeld- en geluidskwaliteit dat nodig is voor een echte bioscoopervaring.

Hi-RES audio

Veel van de nieuwe modellen zijn gecertificeerd voor hi-res audio, hetgeen lossless playback verzekert op 24-bit/96 kHz met alle levendigheid en nuance van de originele studio-opname. Verbeterde gebruiksvriendelijkheid en eenvoudige connectiviteit zijn ingebouwd in de 2021 LG Soundbar line-up met HDMI eARC ondersteuning voor een hogere bitrate, hoge resolutie content en ongecomprimeerde Dolby Atmos audio met slechts één kabel. Bovendien bieden de USB-weergave en bluetooth-streaming meer handige manieren voor gebruikers om te genieten van audio-content op de nieuwste modellen.

De slimste Soundbars?

LG’s geavanceerde AI-functies verbeteren de gebruikerservaring nog meer. AI Room Calibration biedt optimaal geluid in elke omgeving, met behulp van spatial awareness-technologie. Hiermee worden de afmetingen van een kamer gemeten, vervolgens worden de audio-instellingen van de soundbar aangepast op de specifieke kenmerken van de ruimte. De AI Sound Pro maakt gebruik van adaptieve geluidsregeling om het frequentiebereik en de uitbreiding van het geluidsveld automatisch aan te passen, afhankelijk van het type content waarnaar de gebruiker kijkt of luistert: nieuws, muziek of film.

Nu verkrijgbaar bij TV Outlet, de nieuwe LG Dolby ATMOS Hi-Res soundbars! Maar OP=OP…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *