Vrouw die duizend horrorfilms heeft gezien, deelt de tien films die haar echt bang maakten Reageren

Je kent het wel: je hebt een avondje vrij en wil een leuke film kijken, maar wat precies? Je hebt geen enkel idee.

Als horror een van je fave genres is, zit je hier helemaal goed.

Er is namelijk een Tiktokker die wel duizend horrorfilms heeft gezien, dus al iemand er verstand van heeft dan is zij het wel! Lees snel verder voor haar top 10 uit 1000 (!)…

Ringu (1998) • 3,27

Mady begint haar lijst met de Japanse horrorfilm Ringu, de film die The Ring inspireerde – ze denkt dat als je van The Ring hebt genoten, je dit zeker moet bekijken.

De film gaat over een jonge journaliste genaamd Reiko Asakawa. Na de mysterieuze dood van haar nichtje Tomoko, ontdekt ze dat heel wat recente overlijdens te wijten zijn aan een geheimzinnige videoband. Iedereen die de band bekijkt, zou exact één week later sterven. Aanvankelijk gelooft Reiko die geruchten niet, maar als ze te weten komt dat Tomoko’s vriendin, die samen met haar de video bekeken had, op net hetzelfde tijdstip om het leven gekomen is, begint ze zich vragen te stellen. Ze trekt op onderzoek uit en besluit de videotape zelf te bekijken. Kort nadien gebeuren er rondom haar vreemde dingen. Ze doet een beroep op de hulp van haar ex-echtgenoot Ryuji om te vermijden dat ook zij ten prooi valt aan de mysterieuze tape.

El Orfanato (2007) • 3,67

De volgende aanrader van Mady is El Orfanato, een Spaanse bovennatuurlijke horrorfilm uit 2007, beter bekend onder de Engelse titel: The Orphanage. In deze film keren Laura (Belén Rueda) en haar gezin terug naar het weeshuis waar Laura het gelukkigste deel van haar jeugd heeft doorgebracht. Met haar terugkeer heropent ze het weeshuis om zo kansarme kinderen te kunnen helpen. Maar eenmaal in het weeshuis begint het gedrag van haar eigen zoontje Laura te beangstigen. Hij bedenkt een onzichtbare vriend en begint vreemde spelletjes te spelen.

Hell House LLC (2015) • 2,90

Dan een film die volgens Mady ‘heel erg underrated’ is, namelijk Hell House LLC.

Tijdens de opening van een nieuw spookhuis stierven er vijftien personen. De oorzaak was een storing, maar men wist niet hoe deze precies kon plaatsvinden. Het is inmiddels vijf jaar later. Een crew die een documentaire maakt, begeeft zich naar het spookhuis, om de locatie te onderzoeken. Ze interviewen één van de personeelsleden die aanwezig was toen de tragedie plaatsvond. De crew krijgt beelden te zien van wat er die nacht in het spookhuis gebeurde. Al snel komt de verschrikkelijke waarheid aan het licht.

[Rec] (2007) • 3,53

Haar volgende keuze is een andere buitenlandse film, [Rec] – een Spaanse film die de film Quarantine inspireerde, maar volgens Mady ‘veruit superieur’ is.

Een jonge tv-journaliste en haar cameraman lopen mee met de lokale brandweer. Op een nacht moet de brandweer een oude vrouw redden, die in een appartementengebouw vast lijkt te zitten. Maar wat in eerste instantie op een doodnormale routineklus lijkt, begint langzamerhand te veranderen in een gruwelijke en duistere nachtmerrie.

The Blair Witch Project (1999) • 3,27

Sommige horrorfilms zijn klassiekers met een goed reden, en dat is volgens Mady precies het geval bij The Blair Witch Project. Ze legt uit: “Het kan me niet schelen wat iedereen zegt, dit zal altijd de engste film zijn die ik ooit heb gezien. Ik ben opgegroeid toen mensen het gevoel kregen dat dit een echte documentaire was en het blijft je bij.” 

De film gaat over drie filmstudenten die afreizen naar het Black Hills bos om een documentaire te maken over de legendarisch Blair-heks. Na een tijd rondgelopen raken Heather, Josh en Mike verdwaald, onderkoeld en opgejaagd. Uiteindelijk wordt er nooit meer iets van ze vernomen. Tot een jaar later hun filmmateriaal wordt gevonden…

The Strangers (2008) • 2,87

Een jong koppel brengt de nacht door in het afgelegen vakantiehuisje van de ouders van de man, na het bezoeken van een bruiloft. De nacht verandert echter in een nachtmerrie als ze worden aangevallen door drie gemaskerde vreemdelingen. Het koppel moet boven henzelf uitstijgen om de aanvallers tegenstand te bieden en te overleven.

The Midnight Meat Train (2008) • 3,02

Wanneer een prominente kunst-galeriehouder het nieuwste werk van de New Yorkse fotograaf Leon Kaufman onder de loep neemt, stelt zij voor de wat donkerder kanten van New York City als studie-object te nemen en de resultaten daarvan voor zijn debuut als professional in haar kunstcentrum in het centrum van de stad te vertonen. Blij dat hij uiteindelijk de goede richting heeft gekozen die zal leiden naar succes, brengt zijn obsessieve aandacht voor de duisterheid van de samenleving hem op het spoor van seriemoordenaar Mahogany, de “subway butcher” die late metro-pendelaars het leven zuur maakt en uiteindelijk afslacht. Met zijn ongeremde fascinatie voor Mahogany dwaalt hij steeds verder af in de subway, per ongeluk zijn vriendin Maya met zich meetrekkend.

28 Days Later… (2002) • 3,46

Een groep Londenaren weet te ontsnappen aan een kwaadaardig virus dat Groot-Brittannië in haar greep heeft. Het virus zorgt er voor dat alle besmette personen veranderen in gevaarlijke moordenaars, die een gevaar vormen voor de mensen die de plaag overleefd hebben.

Janghwa, Hongryeon (2003) • 3,38

Een Koreaanse horrorfilm met als alternatieve titel A Tale of Two Sisters, waarvan Mady belooft dat het je ‘dat zware gevoel op je borst ‘ zal geven. De film gaat over twee zusters die wonen in een huis met hun vader en de mentaal labiele stiefmoeder. Na het herstellen van een onbekende ziekte. Vreemde dingen beginnen in en om het geïsoleerde landhuis te gebeuren, bovendien beginnen de spanningen onder de vier toe te nemen.

The Exorcist (1973) • 3,71

Mady rondt haar lijst af met de iconische horrorfilm The Exorcist uit 1973, en ook dit is natuurlijk niet zonder reden een regelrechte klassieker.

Bij opgravingen in Noord-Irak vindt priester-archeoloog Merrin een duivelsbeeldje. Net op hetzelfde moment wordt in Georgetown actrice Chris McNeil opgeschrikt door vreemde geluiden in de kamer van haar twaalfjarig dochtertje Regan. Het meisje ligt te schokken op het bed en kan de spasmen niet onder controle houden. Chris en Regan weten niet welke afschuwelijke dingen hen nog te wachten staan.

Deze (horror)films bekijk je natuurlijk het beste op je nieuwe TV van TV Outlet!

NU met 35% extra Zomer korting…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Onze klanten
beoordelen ons
Goed
5 / 5