De top 35 engste horrorfilms volgens de wetenschap Reageren

Nu Halloween rap nadert is het natuurlijk de vraag welke horrorfilms je dit jaar niet mag missen. Helaas draait er praktisch niks in de bioscoop. Tijd om dus eens terug te blikken: wat is de engste film ooit? Wetenschappers hebben het antwoord op die vraag gevonden.

Als je een fan van het genre naar zijn favoriete horrorfilm vraagt, dan krijg je waarschijnlijk per persoon een verschillend antwoord. Het is immers hartstikke subjectief. De een rent al de kamer uit als er een clown in beeld komt, terwijl de ander poppen echt niet trekt.

Wetenschappelijk onderzoek

Temidden al die subjectiviteit en smaakverschillen besloot het Britse BroadBandChoices het wetenschappelijk aan te pakken. Ze schakelden een team van onderzoekers in dat de hartslag van vijftig filmkijkers mat. De proefkonijnen kregen honderd uur aan horrorfilms voorgeschoteld.

Op basis van de resulterende cijfers konden de wetenschappers de top 35 engste films bepalen. De engste? Dat is opvallend genoeg Sinister, een horrorfilm uit 2021 met Ethan Hawke in de hoofdrol. De film volgt een true crime-schrijver die beelden vind van een serie aan moorden.

Die film wist een 6.8 op IMDb en 63 procent op Rotten Tomatoes te scoren. Maar Sinister is bovenal blijkbaar erg eng: tijdens het kijken van die film hebben de onderzoekers een stijging in hartslag van maar liefst 32 procent gemeten.

Na Sinister wist Insidious het hoogst te scoren, gevolgd door Insidious, The Conjuring, Hereditary en Paranomal Activity. De enige vier films in de top 35 die ouder zijn dan twintig jaar, zijn The Excorcist, A Nightmare on Elm Street, Halloween en The Texas Chainsaw Massacre.

Duizenden horrorfilms

Daniel Clifford, de bedenker van het onderzoek, hoopte met deze test het selectieproces van horrorfilms dit Halloween-seizoen gemakkelijker te maken: “Met meer mensen dan ooit die thuis met Halloween door moeten brengen, is onze Science of Scare-studie ontworpen om mensen te helpen de meest wetenschappelijk enge films ooit gemaakt te vinden, zodat ze niet door duizenden titels op streamingdiensten zoals Amazon, Netflix en Shudder hoeven te zoeken.”

Hieronder vind je de complete top 35 en de specifieke testresultaten. Ben je geen fan van het horror-genre maar ben je wel op zoek naar kijkvoer voor tijdens Halloween? Dan heeft Adam Sandler een oplossing voor je.

Engste horrorfilm ooit

Deze films bekijk je uiteraard het beste op je nieuwe TV van TV Outlet!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Onze klanten
beoordelen ons
Goed
5 / 5