Elke La Casa de Papel fan moet deze nieuwe serie zien! Reageren

Never change a winning team… Dat geldt voor succesvolle Netflixseries ook. En ja, als je aan succesvolle series denkt, staat La Casa de Papel natuurlijk in die top 3. Terecht ook wel, want wie houdt er nou niet van La Casa de Papel, oftewel Money Heist?

Waarom ze soms nog de moeite doen een serie een Engelse naam te geven is me een raadsel, want ik ken precies niemand die de serie daadwerkelijk Money Heist noemt. Maar het is wel één van de overeenkomsten met je nieuwe verslaving El Robo del Siglo, oftewel The Great Heist.

Want we kunnen op zich wel stellen dat de makers van deze Colombiaanse serie hier en daar een béétje hebben afgekeken van La Casa de Papel. Maar dat maakt uiteraard niet uit als deze serie net zo verslavend wordt. En aan de trailer te zien maakt-ie oprecht een goede kans.

First things first: het verhaal. Ten eerste is het gebaseerd op een waargebeurd verhaal, wat bij mij altijd zorgt voor een puntje voor. Geen idee waarom, maar het klinkt altijd interessanter en vaak is dat het ook wel – ook al gebruiken ze de term ‘waargebeurd verhaal’ nog zo losjes. Bij El Robo del Siglo gaan we terug naar 1994, het jaar waarin de Amerikaanse Bank of Republic werd overvallen. En niet zomaar overvallen; 33 miljoen Amerikaanse dollars werden gestolen. Best een flink bedrag, ja.

Je kunt je dus voorstellen dat dit voor wel wat opschudding zorgde in heel Colombia. Heel het land stond op z’n kop. Nou moet ik bekennen dat ik deze ‘gebeurtenis’ heb geprobeerd op te zoeken op Google en ik kon helemaal niets vinden over een spectaculaire overval in Colombia in 1994? Mysterieus.

Maar goed, het verhaal klinkt natuurlijk wel erg prettig. Als je de trailer bekijkt, zie je gelijk een man die mij erg doet denken aan El Professor. Of El Robo del Siglo net zo vet wordt als La Casa de Papel moeten we nog maar afwachten. Niet lang meer trouwens: 14 augustus komt het volledige eerste seizoen online. Lijkt me een prima tijdverdrijf tijdens het wachten op seizoen 5 van La Casa de Papel.

Deze en alle andere geweldige Netflix series bekijk je natuurlijk het beste op een nieuwe Smart TV van TV Outlet!

Profiteer vandaag nog van kortingen tot 40%…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *