Het einde van Gratis meeliften op Netflix is voorbij… Reageren

Netflix heeft meer informatie gegeven over hoe het delen van wachtwoorden strenger gecontroleerd gaat worden. Gebruikers die hun login delen met iemand van buiten hun huishouden moeten straks toch echt extra betalen.

Netflix gaat het delen van wachtwoorden door gebruikers voor het einde van dit kwartaal harder aanpakken. Onderdeel van het nieuwe beleid is een toeslag van een paar euro zodra anderen een login blijven gebruiken buiten het huishouden.

Zo gaat het in zijn werk

Apparaten die op andere locaties worden gedetecteerd kunnen worden geblokkeerd door Netflix. Het bedrijf kijkt naar onder meer IP-adressen, apparaat-ID’s en account-activiteit om te bepalen of een apparaat dat bij een bepaald account is aangemeld zich op de aangegeven ‘hoofdlocatie’ bevindt.

Als gebruikers langere tijd niet op hun hoofdlocatie Netflix gebruiken, kunnen ze de vraag krijgen om het apparaat te verifiëren. Netflix stuurt dan een link naar het mailadres of telefoonnummer van de hoofdeigenaar van het account. Die moet dan binnen een kwartier een 4-cijferige verificatiecode invoeren op het desbetreffende apparaat.

Tijdens het reizen zouden gebruikers op hun ‘primaire’ apparaat gewoon kunnen blijven kijken. Gebruikers moeten ook minimaal eens per 31 dagen verbinding maken met het wifi-netwerk vanaf hun hoofdlocatie. Doen ze dat niet, dan moeten ze het apparaat waarop ze willen kijken opnieuw verifiëren.

Het komt er nu ECHT aan
“Netflix brengt u niet automatisch kosten in rekening als u uw account deelt met iemand die niet bij u woont", meldt Netflix. Gebruikers zullen daarover eerst een bericht ontvangen.

De invoering van het nieuwe beleid gaat binnenkort in een aantal landen van start. Pas in de loop van het jaar moet het wereldwijd van kracht zijn. In vijf Latijns-Amerikaanse landen is die toeslag vorig jaar al ingevoerd. Daar vraagt men 3 dollar extra per maand. Netflix heeft de prijzen in andere landen nog niet bekendgemaakt.

Tot nu toe gold op Netflix alleen een limiet wat betreft het aantal gelijktijdige kijkers op één abonnement. Die limiet blijft gewoon bestaan en verschilt per type abonnement.

34% van de gebruikers wordt hard getroffen
Gebruikers delen massaal hun wachtwoorden van streamingdiensten met vrienden, familieleden en collega’s. Zo’n 34 procent van alle Nederlandse abonnees kijkt mee op het account van een ander. Volgens Netflix leidt dit tot een verlies aan inkomsten, waardoor het naar eigen zeggen minder kan investeren in het verbeteren van de dienst.

Netflix heeft inmiddels al een functie die het voor ‘meelifters’ makkelijker moet maken om het profiel dat ze op iemand anders account gebruiken, inclusief hun hele kijkgeschiedenis, te verhuizen naar een eigen abonnement.

Gelukkig blijf je bij TV Outlet altijd besparen op je nieuwe TV…

Je hebt nu al een nieuwe TV, Soundbar, Laptop of Apple product voor slechts €8 per maand!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Onze klanten
beoordelen ons
Goed
5 / 5