Kerstkilo’s eraf trainen? Netflix helpt je! Reageren

Netflix ken je van het heerlijk op de bank hangen, maar dat gaat binnenkort veranderen. Althans: je kunt alsnog serie na serie bingen terwijl je onderuitgezakt zit, maar er breekt ook een nieuw tijdperk aan voor de streamingdienst. Het start namelijk met Nike Training Club, een reeks trainingssessies waarmee je dan thuis workouts kunt doen.

Nike Training Club

Nike Training Club verschijnt op 30 december op de streamingdienst en komt uit in 10 verschillende talen. Het is dus niet alleen een Amerikaanse release. Je krijgt met je Netflix-abonnement toegang tot 30 uur aan content, dus als je een beetje fanatiek meedoet en veel lessen herhaald, dan kan je woonkamer zomaar eens je nieuwe sportschool zijn.

Het is een interessante ontwikkeling, want Netflix begint hiermee te concurreren met Peleton en Fitbit. Peleton is bekend van de spinning-fietsen die je kunt kopen of huren, waarbij je via de televisie ‘les’ krijgt op abonnementsbasis (heel dure abonnementsbasis). Fitbit heeft in zijn app allemaal fitnesslessen staan, met als doel om je nog meer stapjes per dag te laten zetten, of je juist te helpen je core te versterken.

Sportlessen op Netflix

Nu zullen die twee zich niet direct aangesproken voelen omdat Netflix een paar sportlessen online gooit, maar we kennen Netflix: als iets een hit is, dan volgt er altijd meer. Wie weet is de app van Netflix straks een Fitness-tabje rijker (net zoals het sinds een jaar ook een Games-tabje heeft). Vroeger moest je videobanden met Billy Blanks’ Tae-bo of Jillian Michaels’ Ripped in 30 kopen om thuis te sporten: nu stream je je sportlessen gewoon via het Netflix-abonnement dat je waarschijnlijk toch al hebt voor de leukere dingen in het leven, zoals Wednesday en Stranger Things.

Nike Training Club is trouwens niet helemaal nieuw: het bestaat al als app van het bekende sportmerk waarbij je zowel kunt krachttrainen, HIT-trainingen kunt doen en yoga, allemaal begeleid door sportinstructeurs van Nike. De lessen zijn meestal gewoon te volgen met je lijf: er zijn niet vaak attributen nodig: je hoeft dus niet meteen te investeren in een fitnessbal die vervolgens ruimte inneemt in je appartement. Het idee is ook niet dat je meteen een soort drill krijgt: er zijn trainingen op allerlei niveaus en geschikt voor verschillende doelen: je kracht vergroten, je mobiliteit verbeteren of je uithoudingsvermogen wat opkrikken.

Goede voornemens

Netflix brengt deze reeks natuurlijk niet voor niets een paar dagen voor het nieuwe jaar uit: het ziet waarschijnlijk graag dat je de trainingclub deel laat uitmaken van je goede voornemens. Veel mensen proberen in januari aan zichzelf te werken: bijvoorbeeld door geen alcohol te drinken (Dry January) of wat te proberen af te vallen. Met dat alcohol drinken kan Netflix je niet helpen, al staan er genoeg series en films op het platform die laten zien dat je met alcohol op toch niet de meest verstandige keuzes maakt. Wel kan het je helpen aan je fitheid te werken, waarvan kilo’s afvallen zeker deel kan uitmaken. Sowieso eet je vaak vanzelf wat minder en wat gezonder zodra je meer beweegt.

De eerste 46 lessen (verdeeld over 5 sessies) verschijnen op 30 december, met nog een tweede batch in 2023. Al is het nog onbekend wanneer. De sessies voor deze eerste batch heten: Kickstart Fitness with the Basics, Two Weeks to a Stronger Core, Fall in Love with Vinyasa Yoga, HIT & Strength met Tara, en Feel-Good Fitness. Kortom, klinkt alsof er voor elk wat wils is. Geniet dus nog even van je weekje dat je zonder gene series kunt bingen met een zak chips op de bank, want vanaf volgende week heb je geen excuus meer. Bron: dutchcowboys.nl

Je nieuwe sportinstructeur, of gewoon een geweldige film of serie bekijk je natuurlijk het beste op je nieuwe Smart TV van TV Outlet!

Je hebt nu al een nieuwe TV vanaf slechts €8 per maand…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *