‘S werelds eerste volledig draadloze TV komt eraan

En met draadloos bedoelen we dan ook echt draad-loos. Er zit zelfs geen vaste stroomkabel aan dit toestel!

De Amerikaanse start-up Displace heeft aangekondigd op CES 2023 later deze week een “volledig draadloze televisie" te gaan presenteren.

Het toestel heeft een 55 inch oled-paneel met 4K UHD ondersteuning. De televisie wordt niet geleverd met een eigen standaard of standaard ophang mogelijkheden.

Via een zogenaamd “actief vacuum" zou het mogelijk moeten zijn om de televisie “simpelweg aan elke muur" te kunnen plakken.

Opmerkelijker is Displace' belofte over een compleet gebrek aan kabels en poorten op de televisie zelf. Het paneel haalt de broodnodige voeding uit speciale accupakketten, waarvan er per televisie vier meegeleverd worden.

Om deze accu's op te laden gebruik je een losstaand laadstation. De accu's dienen elk een maand mee te gaan, ervan uitgaande dat de televisie niet langer dan zes uur per dag gebruikt wordt.

Voor de beeldinvoer maakt de Displace TV gebruik van een los basisstation waar vermoedelijk andere apparaten (wél met kabels) aangesloten kunnen worden. Het basisstation communiceert draadloos met het beeldscherm zelf; beide apparaten zijn daarvoor uitgerust met netwerkmogelijkheden via WiFi 6E.

Geen afstandsbediening: je bedient de TV met handgebaren.

Voor bronnenselectie of verdere besturing lijkt geen afstandsbediening geleverd te worden, maar verkiest Displace een handgebaren die de TV automatisch oppikt. De televisie wordt hiervoor uitgerust zijn met een 4k-webcam, waarmee je ook kunt in- en uitzoomen of beelden van de ene Displace TV naar de andere kunt “werpen".

Check in het filmpje hier beneden snel de eerste beelden van de Displace Draadloze TV!

Geen zin om te wachten op een TV in de toekomst? Bestel dan vandaag nog je nieuwe Smart TV vanaf €8 per maand…

Onze klanten
beoordelen ons
Goed
5 / 5