LG geeft 8k-oled-tv van 223 CM adviesprijs van 29.999 euro Reageren

LG maakt bekend dat de 88Z9, de eerst oled-tv van de Zuid-Koreaanse fabrikant met een 8k-resolutie, per direct te koop is in Nederland en België. Daar hangt een prijskaartje van 29.999 euro aan. De fabrikant biedt ook een 75″ 8k-tv aan; dit betreft een lcd-tv.

LG meldt dat de 88Z9 een adviesprijs van 29.999 euro krijgt. De lcd-tv, die LG aanduidt met 75″ 8K NanoCell, betreft het model 75SM99. Deze televisie krijgt een adviesprijs van 4.998 euro en is bij allerlei winkels te koop. Uiteindelijk moeten er ook nog 8k-oled-tv’s van 65 en 77″ komen.

Beide modellen zijn voorzien van de tweede generatie van de Alpha A9-processor, die ook overigens ook in de meeste 4k-oled-tv’s van LG van dit jaar zit. Deze Alpha 9 gen 2-chip bij de 8k-oled-tv’s is speciaal ingericht om content in 2k- en 4k-resoluties naar 8k op te schalen. Volgens de fabrikant maakt deze processor gebruik van deeplearningtechnologie en een ‘database met visuele informatie’, om zodoende de beeld- en geluidskwaliteit te verbeteren.

Beide tv’s beschikken over hdmi 2.1-aansluitingen, wat ook het geval is voor de 4k-oled-tv’s van LG van dit jaar. Dat betekent de mogelijkheid van het bekijken van content in 4k en 120fps of 8k en 60 fps, via de hdmi-aansluiting. Door de aanwezigheid van hdmi 2.1 worden ook automatic low latency modevrr en eARC ondersteund. Daarnaast is Dolby Vision- en Dolby Atmos-ondersteuning is aanwezig, en de tv’s hebben een algoritme dat tweekanaalsaudio omvormt naar een virtuele 5.1-surround.

Bron: Tweakers.net

Opzoek naar een betaalbare LG TV? Wij hebben ze!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Onze klanten
beoordelen ons
Goed
5 / 5