Wat is OLED? Reageren

OLED is een techniek die nu al enkele jaren wordt gebruikt in kleine apparaten zoals mobiele telefoons en camera’s. De reden dat OLED tot nu toe alleen bij kleine schermen werd gebruikt zijn de hoge productiekosten welke de techniek met zich meebrengt. In 2015 begint het materiaal nu toch ook echt in grote schermen op te komen, en de resultaten zijn spectaculair.

OLED staat voor Organic Light Emitting Diode. Het scherm van een OLED-TV bestaat uit organische materialen die licht geven wanneer er stroom doorheen gaat. Iedere pixel bestaat uit 3 subpixels van de kleuren rood, groen en blauw. In tegenstelling tot LED TV’s geven bij OLED TV’s de subpixels zelf licht. Daardoor is achtergrondverlichting met leds niet meer nodig. Dit levert een aantal zeer grote voordelen op: Het scherm is nóg veel dunner dan van een LED TV en de beeldkwaliteit is superieur.

Voordelen van OLED TV

Doordat de OLED TV’s geen achtergrondverlichting nodig hebben zijn ze zijn zuiniger, hebben een grotere kijkhoek en een zeer groot contrast. In lichte en donkere delen van het beeld zie je nog veel details. Daarnaast kunnen de schermen nog dunner worden.

Realistische kleurweergave en zeer hoog contrast

De verfijnde 4 color pixeltechniek van het beeldscherm zorgt voor haarfijne beelden die de scherpte van een LED TV ver achter zich laat. Deze techniek voegt bij elke pixel aan de al bestaande RGB kleuren (rood, groen, blauw) een vierde witte pixel toe, waardoor het kleurenpalet nog uitgebreider wordt. Pixels worden niet meer verlicht door dezelfde lichtbron, maar zorgen voor hun eigen licht. Daarbij kan elke pixel echt uitgeschakeld worden. Deze combinatie levert een ongekend hoog contrast op, met veel diepere zwartwaarden en nagenoeg perfecte kleuren. Verder is het scherm van een OLED TV zo gemaakt dat het beeld vanuit iedere positie goed te zien is. De kwaliteit blijft onveranderd, ongeacht de kijkhoek.

Supersnelle actiescènes

Omdat de pixels individueel kunnen reageren is de reactiesnelheid van een OLED TV meer dan honderd keer sneller dan bij een LED TV. Bewegingen op het beeld lopen hierdoor een stuk soepeler en natuurlijker, en dit komt de kijkbeleving duidelijk ten goede. Anders gezegd: actie- en sportscènes met snelle bewegingen zien er nu nóg scherper en vloeiender uit.

De vijf grote voordelen van OLED:

✔ Perfect contrast

✔ Perfecte kijkhoek van 180 graden

✔ Supersnelle actiescènes met volledig scherpe weergave

✔ Ultradun

✔ Energiezuinig

De nieuwste OLED 4K Smart LED TV vind je natuurlijk bij TV Outlet!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Onze klanten
beoordelen ons
Goed
5 / 5