Minder betalen voor Netflix? Dan ook minder films & series… Reageren

Het goedkopere, door advertenties “ondersteunde" abonnement waar Netflix begin volgend jaar mee komt, krijgt een kleiner aanbod films & series dan het “volledige" abonnement.

Volgens Netflix komt dit doordat er nieuwe deals met sommige rechthebbenden nodig zijn.

Het goedkopere abonnement waarbij gebruikers reclames te zien krijgen wordt ergens begin 2023 gelanceerd. Men wilt de nieuwe optie eerst uitbrengen in de landen met de grootste verwachte reclame-bestedingen. “Het is de bedoeling om het uit te rollen, te luisteren en te leren van de feedback en daarna het aanbod te verbeteren." – Aldus Netflix…

De contracten met sommige filmstudio’s voorzien niet in dit nieuwe verdienmodel waardoor Netflix opnieuw moet onderhandelen over vergoedingen. Ze moeten wellicht meer betalen om een deel van de films en series aan te bieden bij het goedkope abonnement, waardoor het kan zijn dat sommige content niet meer beschikbaar is voor de “Lite" klanten.

Het goedkopere abonnement krijgt een kleiner aanbod, erkent Netflix-topman Ted Sarandos. “Het overgrote deel van wat mensen op Netflix kijken kunnen we ook opnemen in ons abonnement met reclames. Over sommige zaken zijn we nog in gesprek met de studio’s. We raken wat content kwijt, maar niet alles. Ik verwacht niet dat het een grote belemmering zal vormen", aldus Sarandos.

“Nog altijd beter dan reclames op Live TV"

Het goedkope abonnement kan ervoor zorgen dat minder Netflix-abonnees vanwege de kosten hun abonnement gaan opzeggen. Ook hoopt men hiermee nieuwe abonnees te kunnen werven.

In het tweede kwartaal verloor de streamingdienst bijna 1 miljoen abonnees, dat was echter minder dan de verwachte daling van maar liefst 2 miljoen abonnees. In het derde kwartaal verwacht Netflix juist weer een groei van 1 miljoen abonnees.

Netflix zegt dat zijn advertentiemodel een ‘betere ervaring dan tv-zenders’ moet bieden, zowel aan consumenten als aan adverteerders. De streamingdienst werkt voor de verkoop van de reclames en de advertentietechnologie samen met Microsoft. De prijs van het nieuwe abonnement is helaas nog niet bekend.

Welke streamindienst je ook kiest: je geniet het beste van je favoriete films & series op een nieuwe Smart TV van TV Outlet!

Je hebt nu al een nieuwe Smart TV vanaf slechts €8,- per maand…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *