Eindelijk! De 8,26 meter XXXL TV van LG is er. 1

Een tijd geleden geleden schreven we al over deze bizarre tv van LG, de Extreme Home Cinema. De monsterlijk grote TV van ‘slechts’ 325 inch is nu eindelijk verkrijgbaar via de site van LG.

Groot, groter, grootst lijkt tegenwoordig het adagium in TV land . Eerst kwam Samsung met The Wall (292 inch) gevolgd door de Crystal LED van Sony met een diameter van 220 inch.

LG heeft echter iedereen overtroffen met een TV van ongekende proporties.

De grootste tv van hun nieuwste collectie heeft een diagonale afmeting van maar liefst 325 inch: dat is dus bijna 8,26 meter. Hij past dus waarschijnlijk niet zomaar in je woonkamer. – Wellicht een idee om hem bij nieuwbouw even via het dak naar binnen te hijsen?

De nieuwste LG TV collectie

De collectie bestaat uit meerdere 4K en 8K schermen van verschillende afmetingen. In het geval van de Dual2k Ultra Stretch kan het scherm tot 196 inch groot worden. De Dual4K is het grootste met 393 inch.

Het vlaggenschip van de collectie is de 8K Ultra HD. Met een diagonaal van 325 inch en een redelijk normale lengte-breedte verhouding heb je voor deze ‘makker’ wel een erg hoog plafond nodig.

De DVDLED technologie die gebruikt wordt houdt in dat het scherm door LED’s wordt verlicht in plaats van een LCD-laag. Dat zorgt voor een beter beeld en een betere helderheid en contrast.

Nu direct verkrijgbaar via LG

De nieuwe collectie is vanaf nu verkrijgbaar via de site van LG. Daar kunnen klanten een formulier invullen om in contact te komen over de DVLED Home Cinema. De opties lopen van ‘minder dan €100.000’ tot ‘meer dan 1 miljoen’. De schermen zijn ook zeker niet goedkoop. De kleinste versie is ‘slechts’ 81 inch en kost ongeveer €70,000. De grote versies moeten allemaal op maat gemaakt worden en kunnen naar wens aangepast worden, maar daar hangt ook een flink prijskaartje aan.

Heb je even geen miljoen te besteden maar wil je wel een nieuwe TV?

Check dan snel onze summer sale: dan haal je al een nieuwe Smart TV in huis vanaf slechts €8 per maand…

1 Comments

  1. Buiten het beeldvoormaat, hoeveel watt verbruiken ze en moet ik een extra stroomkabel laten leggen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *