Mr. Bean als Hitler? Reageren

De Britse acteur Rowan Atkinson wordt genoemd als een serieuze kandidaat voor de rol van Adolf Hitler in het zesde seizoen van de hitserie Peaky Blinders. Dat melden meerdere bronnen. Het personage van Hitler zou nauw verbonden zijn met Oswald Mosley, leider van de Britse Unie van Fascisten.

Verschillende onafhankelijke bronnen melden dat de Britse acteur Rowan Atkinson, vooral bekend van Mr. Bean en Blackadder, zeer waarschijnlijk een belangrijke rol gaat spelen in het zesde seizoen van misdaadserie Peaky Blinders. Geruchten gaan dat hij in de huid zal kruipen van de Duitse dictator Adolf Hitler, destijds een goede vriend van de Britse Fascist Oswald Mosley. Zijn personage werd het afgelopen seizoen al vertolkt door Sam Clafin en vormde één van de grootste vijanden van Tommy Shelby. De Führer zou in werkelijkheid eregast zijn geweest tijdens Mosley’s tweede bruiloft met Diana Mitford in 1936, waarvan de ceremonie plaatsvond in het huis van Joseph Goebbels, Hitlers minister van propaganda. 

Seizoen 6

Het nieuwe seizoen van de serie zou dieper ingaan op het personage van Mosley, waardoor het dus aannemelijk lijkt dat Hitler – in welke vorm dan ook – op een bepaald moment de revu passeert. Of het uiteindelijk Atkinson is die in de huid van de grote dictator zal kruipen is nog niet bevestigd, maar gezien de setting en de tijd waarin de serie zich momenteel bevindt, kan het ook niet worden uitgesloten. 

Mocht de acteur daadwerkelijk een rol gaan spelen in het aankomende seizoen, dan is hij niet het eerste nieuwe gezicht dat aan de cast wordt toegevoegd. Eerder dit jaar werd al bevestigd dat de bekende Britse acteur Stephen Graham, die in Taboo al vaker samenwerkte met showrunner Steven Knight, ook in het zesde deel van de hitserie een verschijning zal maken.

Wanneer het nieuwe seizoen verschijnt is nog niet bekend, maar verwacht wordt dat deze ofwel in 2021 ofwel in 2022 te zien zal zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Onze klanten
beoordelen ons
Goed
5 / 5