Niet alleen Netflix, ook je telefoon krijgt binnenkort permanent advertenties… Reageren

Glance, een technologiebedrijf uit India zal binnenkort advertenties op het Android-vergrendelingsschermen gaan plaatsen.

Glance is een advertentietechnologiebedrijf (adtech) van $ 2 miljard dat wordt ondersteund door Google en andere investeerders. Glance plaatst een feed met nieuws, quizzen, foto’s, video’s, enzovoort, rechtstreeks op uw lockscreen.

“Het potentieel van advertenties op vergrendelschermen is aantrekkelijk voor adverteerders. Omdat vergrendelschermen honderden keren per dag worden bekeken en geen visuele ruis bevatten, zullen ze, als ze goed worden uitgevoerd, worden weergegeven als advertentieplaatsingen met een hoge impact en een hoge betrokkenheid. financieel analist Candice Moses vertelde Lifewire via e-mail. “Het openen van extra kanalen om mensen in contact te brengen met relevant materiaal kan een grote impact hebben op marketeers, zolang het maar relevant en gebruiksvriendelijk is."

Waarom zou je je telefoon moeten ontgrendelen om de verschillende apps en feeds te controleren als je gewoon naar het vergrendelscherm kunt kijken voor dezelfde ervaring?

Je bent tenslotte gewoon ‘inhoud aan het consumeren’, een lelijke marketingterm die in dit geval volkomen correct is. En een deel van die stroom van inhoud zullen – onvermijdelijk – advertenties zijn.

Glance is al voorgeïnstalleerd op veel Android-handsets in India en Azië en draait op ongeveer 400 miljoen smartphones. Volgens Manish Singh van TechCrunch werkt Glance nu samen met Amerikaanse providers en kan het volgende maand voorgeïnstalleerd worden op telefoons. Je kunt je voorstellen dat de mobiele providers staan ​​te popelen om op deze deal in te gaan!

Het lijkt waarschijnlijk dat er een inkomstenverdeling zal zijn waarbij providers een deel van het advertentiegeld krijgen of een rechtstreekse vergoeding om Glance vooraf op telefoons te installeren.

Het vergrendelscherm was tot nu toe een rustige plek. Het begon met een klok, kreeg toen verschillende toegangscodes, liet mensen afschuwelijke foto’s van hun kinderen laten zien, voegde pictogrammen toe voor camera’s en zaklampen, meldingen, enzovoort.

In de volgende versie van zijn iPhone-besturingssysteem, iOS 16 heeft Apple zijn startscherm volledig vernieuwd. Het zal widgets bevatten, een beetje zoals de facings die kunnen worden ingesteld om op de Apple Watch te verschijnen, en het zal volledig aanpasbaar zijn, van foto’s tot lettertypen en kleuren. Geloofwaardige geruchten zeggen ook dat de volgende iPhone Pro een altijd-aan-scherm zal krijgen om deze widgets te tonen.

Ondertussen hebben Android-telefoons al lang verschillende hoeveelheden informatie weergegeven op hun altijd ingeschakelde vergrendelingsschermen.

Tolereren we advertenties op het startscherm?
Kunnen advertenties op een vergrendeld scherm werken in buiten India? Het hangt er van af.

Sommige mensen surfen graag op internet zonder dat adblockers of trackerblockers zijn ingeschakeld. Anderen spelen door advertenties ondersteunde games en lijken er niet door geïrriteerd te raken. Terwijl weer anderen liever elk bedrag betalen dan dat een enkele advertentie hun ervaring verpest.
“Glance heeft vooral gefunctioneerd in Azië, waar de tolerantie van de consument voor het bekijken van een advertentie op een vergrendeld scherm aanzienlijk hoger is", zegt Moses. “Lockscreen-advertenties zijn nieuw op de Westerse markt. Daarom kan gebruikerstolerantie een probleem zijn."

En sommige advertenties zijn best goed. Instagram staat er vol mee, en toch toont het ook, in de ervaring van deze schrijver, enkele van de minst irritante advertenties die er zijn.

“Bedrijven met echt creatieve en leuke advertenties zouden waarschijnlijk de enige welkome nieuwkomers zijn op dit beschermde smartphone-vastgoed. Maar deze zijn in de minderheid, en de meeste merken zouden dit echt moeten testen voordat ze het uitrollen voor hun advertentie-uitgaven," Aldus chief marketing officier Jerry Han Lifewire via e-mail.

Als met Glance uitgeruste telefoons goedkoper worden aangeboden dan hetzelfde model zonder advertenties, dan zullen misschien veel mensen kiezen voor de advertentie-ondersteunde optie, vergelijkbaar met de door advertenties gesubsidieerde Kindles van Amazon.

En wie weet, misschien wordt Glance een populair netwerk en zullen mensen genieten van zijn nieuws, games, video’s, enzovoort, samen met zijn advertenties. In dat geval kopen mensen misschien liever een met Glance uitgeruste telefoon of installeren ze Glance op hun huidige telefoon. En waarom niet? We betalen al voor tv met advertenties. Waarom dit niet?

Nu je er toch bent: al je favoriete films & series, met of zonder reclame bekijk je natuurlijk het beste met een nieuwe Smart TV van TV Outlet!

Je hebt nu al een nieuwe Smart TV vanaf slechts €8,- per maand…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Onze klanten
beoordelen ons
Goed
5 / 5