Stopt Netflix met films en series en wordt het een online game bedrijf? Reageren

De streamingoorlogen laaien op. In maart stelde Disney de releasedatum van Obi-Wan Kenobi uit tot 27 mei om samen te vallen met de lancering van de topshow van Netflix, Stranger Things.

Geconfronteerd met toenemende concurrentie, dalende abonneeaantallen en verlies van content, moet Netflix gaan diversifiëren. En hiervoor wenden ze zich tot games.

Met meer dan drie miljard spelers wereldwijd en een geschat marktaandeel van 200 miljard dollar, is de game-industrie zowel populair als lucratief. Netflix introduceerde vorig jaar mobiel gamen voor al zijn abonnees.

Volgens online analisten houdt 79% van de online bevolking zich op een of andere manier bezig met games. En millennials beoordelen gamen als de meest populaire of de op één na populairste entertainmentactiviteit – na het kijken naar andere mensen die games spelen op videoplatforms.

Waarom is gamen een aantrekkelijke markt?
Games bieden doorgaans langere engagementperiodes dan series of films. Dit komt door de psychologische principes van motivatie die ten grondslag liggen aan de meeste gameplay.

Mensen die in games hebben geïnvesteerd, zullen vaak op zoek gaan naar een aanvullend verhaal in de vorm van shows en films. Als alternatief kunnen TV fans ook naar videogames kijken om alternatieve verhaallijnen te volgen.

Kortom, TV shows leiden klanten naar games, en games houden ze betrokken tussen seizoensreleases.

Deze techniek om een ​​verhaal over meerdere platforms en formaten te vertellen, staat bekend als ‘transmedia storytelling’ en wordt met groot succes gebruikt door omroepen, sociale media en gamingbedrijven. Dit is waar platforms op rekenen om het publiek opgesloten te houden in hun entertainmentecosystemen.

Het maken van inhoud is enorm toegenomen sinds de pandemie en een jonger publiek besteedt meer tijd dan ooit aan het online bekijken van door gebruikers gegenereerde inhoud. Ze zijn met name afgestemd op games zoals Crab Game (een door fans gemaakte versie van de populaire Netflix-show Squid Game) – die ook miljoenen kijkuren heeft op de streamingdienst Twitch.

Intellectuele eigendom en data-analyse

Bedrijven zoals het game-hostingplatform Steam hebben aangetoond dat gebruikersgegevens de creatie van nieuwe inhoud door game-ontwikkelaars kunnen beïnvloeden. In feite is dit een marktvoordeel dat Netflix en TikTok hebben ten opzichte van rivalen.

Je zou je bijvoorbeeld gemakkelijk kunnen voorstellen dat een personage dat populair is in een game, zoals blijkt uit gamegegevens, ook vaker voorkomt in een aankomende show die op die game is gebaseerd.

Wat zal de toekomst brengen?

Netflix zit momenteel voor in de streaming-business met films en series.

Aan de andere kant, op basis van inkomsten, zit Disney in de themapark- en speelgoedindustrie, Amazon in de online verkoopindustrie, Apple in de computer- en telefoonindustrie en Google in de zoek- en advertentie-industrie.

Voor deze bedrijven is streaming en videohosting een klein nevenbedrijf dat nuttige gegevens levert om een grotere ‘machine’ te voeden. Dus in de “streaming-oorlogen" hebben ze niet zoveel te verliezen, omdat ze deze nevenactiviteiten met verlies kunnen runnen.

Netflix heeft niet zoveel geluk. Door zich tot games te wenden, grijpen ze naar een reddingslijn die ze echt nodig hebben.

Wist je dat…

Je met de nieuwe LG Gaming TV’s console-kwaliteit games kunt spelen, direct vanaf je TV?!
Zo werkt het (klik)

Toch meer zin om te streamen?

Je nieuwe Smart TV wacht op je, je hebt nu al een nieuwe TV vanaf slechts €8 per maand….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *