Wanneer kun je reclame op Netflix verwachten? Reageren

Netflix kondigde eerder deze maand aan reclame te gaan introduceren samen met een goedkoper abonnement.

Het nieuws doet veel stof opwaaien, maar nog altijd is er veel onduidelijk! Blijven de huidige abonnementsprijzen gelijk? (Nee). En wanneer wordt deze reclame toegevoegd?

Het lijkt erop dat men nu deze kant op wordt geduwd door de vele opkomende concurrenten. Nu HBO Max in Nederland beschikbaar is, moet Netflix er een tandje bij zetten om tegen zulke lage prijs op te kunnen. Ook dalen voor het eerst in tien jaar de abonnementscijfers van Netflix. In het eerste kwartaal van dit jaar verloor de streamingdienst al ruim 200.000 abonnees. Het gevolg is een drastische keuze.

Reclame op Netflix: hoe gaat dat eruit zien?
Met het nieuws over reclame op de Netflix zijn gebruikers vooral bang dat hun favoriete series constant onderbroken zullen worden door reclameblokken.

Deze angst is logisch maar niet helemaal gegrond, omdat nog helemaal niet duidelijk is hoe de reclame vorm zal krijgen. Dit kan variëren tot een paar reclames tijdens een film of serie, tot reclame vooraf of op het startscherm.

Daarnaast is het belangrijk om te realiseren dat het gaat om een goedkoper abonnement, waarbij je dus minder betaalt dan de huidige prijs maar daarentegen wel reclame te zien krijgt.

Blijf je bij je huidige abonnement, dan krijg je dus (waarschijnlijk) helemaal geen reclame te zien.
Over de prijs van dit goedkopere abonnement is nog niets bekend, maar dit zal in ieder geval een flink stuk goedkoper zijn dan de huidige abonnementen.

Het goedkopere abonnement lijkt dus vooral een goed alternatief voor mensen die financieel minder breed zitten en reclame daarom voor lief willen nemen.

Het goede(of slechte) nieuws: het gaat nog wel even duren.
Het nieuws over reclame op Netflix is vooral onduidelijk omdat men nog geen indicatie geeft over wanneer met de reclames wilt gaan uitrollen.

Wel weten we dat dit niet van de ene op de andere dag gaat. “Het uitzoeken van een advertentiestrategie kan maanden duren," zo laat Netflix-baas Reed Hastings weten.

Vooral het zoeken naar de juiste adverteerders wordt nog een hele klus. Hoe weten bedrijven of ze een advertentie willen plaatsen op Netflix als de streamingdienst geen concrete kijkcijfers bekendmaakt?

Verwacht wordt dat een goedkoper abonnement met reclame pas in 2023 of zelfs 2024 wordt gelanceerd, mede ook doordat Hastings de reclame-plannen aankondigde in een meeting over die twee jaar. We zullen hoe dan ook dus nog even geduld moeten hebben voordat Netflix met concrete details komt over het goedkopere abonnement met reclame.

Weet je wat wel 100% duidelijk is? 

Dat je Netflix het beste bekijkt op je nieuwe Smart TV van TV Outlet!

Bestel vandaag nog en geniet van 100 dagen niet-goed-geld terug garantie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Onze klanten
beoordelen ons
Goed
5 / 5