Welke films kijkt Willem-Alexander op zijn verjaardag?  Reageren

Valt onze Koninklijke Hoogheid voor een ‘ouderwets’ kostuumdrama, een betoverende Wes Anderson-film of juist voor een mierzoet, doch politiek liefdesverhaal?

1: Lady Macbeth (2017)
Een ouderwets kostuumdrama in een wel heel verrassend jasje! Lady Macbeth is alles wat je niet verwacht, en meer. Regisseur William Oldroyd besloot om niet Shakespeare’s versie van Lady Macbeth te verfilmen, maar Lady Macbeth naar het boek van Nikolaj Leskov. De Lady Macbeth die we in deze film zien is de 17-jarige Katherine, die uitgehuwelijkt wordt aan de oudere Alexander. Gevangen in een liefdeloos huwelijk met een koude man wordt Katherine uiteindelijk tot waanzin gedreven. Dat dit kostuumdrama van koninklijk niveau is moge duidelijk zijn: de film won maar liefst achttien awards!

2: The King’s Speech (2010)
Deze typische koninklijke film ligt ongetwijfeld in de DVD-kast aan Paleis Huis ten Bosch. The King’s Speech gaat over Koning George VI van het Verenigd Koninkrijk, die zijn spraakgebrek moest overwinnen om zelfverzekerd zijn plek op de troon te kunnen innemen. In de film volgen we Koning George VI (vertolkt door Colin Firth) in de aanloop naar zijn troon-overname en in zijn strijd om het stotteren te overwinnen. Met hoofdrollen van Helena Bonham Carter en Colin Firth kun je rekenen op geweldig acteerwerk. Ook de vier Oscars bevestigen nog maar eens dat The King’s Speech de moeite waard is!

3: A United Kingdom (2016)
In 1947 ontmoeten Seretse Khama, prins van Botswana, en de Londense kantoorbediende Ruth Williams (Rosamund Pike) elkaar. Ze voelen zich direct tot elkaar aangetrokken en al snel vraagt Seretse Ruth ten huwelijk, maar daar is hun omgeving niet blij mee. De Britse overheid, de regent van Botswana en beide families doen er alles aan om de relatie tegen te werken: beide partijen kunnen de verschillen in afkomst en huidskleur niet accepteren. In A United Kingdom volgen we de strijd van Seretse en Ruth: voor de liefde, politieke onafhankelijkheid en tegen apartheid. Gebaseerd op een waargebeurd (koninklijk) verhaal.

4: Moonrise Kingdom (2012)
En tot slot een film waarvan de titel koninklijker klinkt dan de inhoud daadwerkelijk is, maar dit is er een die Willem-Alexander en de prinsesjes zeker kunnen waarderen: Moonrise Kingdom! In deze magische Wes Anderson-film gaan we op pad met de uiterst eigenwijze Suzy en Sam. De twee pubers zijn hun saaie leventjes helemaal zat en besluiten samen op boevenpad te gaan. En daar zijn de volwassenen het niet helemaal mee eens… Een heerlijk absurdistische feel good film om de verjaardag van de koning mee af te sluiten!

Bron: CineTree

Psst… opzoek naar een nieuwe Smart TV met KONINKLIJKE KORTING?

Wij hebben hem!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *