Neo QLED 8K: Ben jij klaar voor tv-kijken op topniveau?! Reageren

Met een Samsung Neo QLED 8K televisie ga je voor pure finesse in beeld, design én geluid. Of je nu series verslindt, een filmfreak, hardcore gamer of sportfanaat bent: de tv past het beeld aan naar wat jij kijkt. Zowel heldere als donkere beelden komen tot leven, waardoor je van mooi contrast geniet. Je ziet het diepste zwart, de meest heldere kleuren en alle schaduwdetails.

Ben jij klaar voor tv-kijken op topniveau?!

Zo werkt het

Samsung Neo QLED is een nieuwe beeldtechnologie waarbij mini LED gecombineerd wordt met Quantum Dots. QLED staat natuurlijk al bekend om zijn uitmuntende helderheid en spectaculaire contrast, maar is nog altijd afhankelijk van de prestaties van de LED achtergrondverlichting.

Door juist die achtergrondverlichting te optimaliseren, ontstaat er een nieuwe en verbeterde beeldkwaliteit onder de naam ‘Samsung Neo QLED’. De mini LED achtergrondverlichting zorgt ervoor dat de beelden nog gerichter aangestuurd kunnen worden en de Quantum Dots passen het licht van het achterpaneel iets aan, zodat het meer kleuren weer kan geven. 

Dit zorgt voor extreem veel details in zowel donkere als lichte gebieden en geeft elke tint daartussen nauwkeuriger weer dan ooit.

Wat is Neo QLED TV?

Samsung Neo QLED is een doorontwikkeling van het al bestaande QLED scherm. Neo QLED beschikt dan ook over alles wat je al van QLED gewend bent, maar dan nog beter: nog meer precisie, nog diepere zwarttinten en een nog sterker contrast.

Samsung Neo QLED televisies maken gebruik van mini LED achtergrondverlichting. Deze LED lampjes zijn 40 keer zo klein als een normale LED lamp, waardoor er veel meer van in een scherm geplaatst kunnen worden. Hierdoor kan de verlichting gerichter aangestuurd worden en passen er ook meer dimmingszones in het scherm, waardoor het contrast sterker wordt en blooming grotendeels wordt voorkomen. Mini LED is ook in staat uit zichzelf licht en kleur te creëren. Hierdoor levert mini LED niet van echt te onderscheiden kleuren en contrasten. Dit zorgt ervoor dat je in elke scène van de optimale helderheid geniet. Ook een hoge beeldkwaliteit is geen uitdaging voor Samsung Neo QLED 8K!

Wat een Samsung Neo QLED televisie uniek maakt, is dat deze mini LED verlichting gecombineerd wordt met nanokristallen (Quantum Dots). De Quantum Dots kunnen afhankelijk van hun grootte elk hun eigen kleur creëren en omdat ze in diverse groottes geproduceerd kunnen worden, zijn er wel een miljard kleuren mogelijk. Hierdoor heeft de televisie een immens kleurbereik van wel 100%.

Samsung Neo QLED vs. QLED

Samsung QLED werkt net als de Neo QLED TV met LED achtergrondverlichting en Quantum Dots, die voor een heldere en natuurlijke beeldkwaliteit zorgen dan een standaard LED scherm. Maar waarin verschilt de Samsung Neo QLED TV dan van de QLED televisie? Een QLED televisie bestaat uit LED achtergrondverlichting, daar waar een Neo QLED televisie gebruik maakt van mini LED. Deze verlichting kan veel preciezer aangestuurd worden, omdat de lampen veel kleiner zijn en er dus meer LEDs in een televisie passen. Dit zie je niet alleen terug in de verlichte delen, maar ook in de donkere delen. Omdat specifieke delen nu geen licht krijgen, zijn ze ook echt zwart, zonder dat hierbij bloomingeffecten optreden.

Verbeterde kleurweergave

Dankzij de verbeterde weergave van lichte en donkere delen, merk je als kijker ook verschil in de kleurweergave. Doordat de mini-leds voor een wijde range aan helderheidsniveaus zorgen, zijn er ook meer verschillen in kleurtinten. Zo zie je bijvoorbeeld dat de lucht niet bestaat uit één blauwe tint, maar uit een scala van heldere en donkere blauwe tinten. Dit maakt de beelden op tv gedetailleerder en realistischer. Daarnaast maken Neo QLED tv’s gebruik van quantum dots, die het licht filteren en daardoor heel precies de juiste kleuren tonen.

Neo QLED in de praktijk

Nu denk je misschien: leuk, dat Neo QLED, maar past het bij mij? Een tv met Neo QLED is geschikt voor een fanatieke film- of tv kijker, die wil genieten van kleurrijke beelden. Zo komen HDR beelden door de hoge contrastratio goed tot hun recht. Bovendien komt een Neo QLED tv – dankzij de hoge helderheid – goed van pas als je graag overdag of ‘s avonds met de lichten aan televisie kijkt. DIt komt omdat de heldere beelden zorgen voor minder reflecties. Daarnaast is het paneel zeer dun, wat de uitstraling chic maakt.

De belangrijkste nieuwe features van Samsung Neo QLED 8K

Quantum HDR

In de Neo QLED 8K televisies introduceert Samsung voor het eerst de Quantum HDR. Samen met HDR10+ past deze technologie kleur en contrast voor elke scène specifiek aan, waardoor je zelfs de kleinste nuances kunt zien.

Ideaal voor gamers

Samsung Neo QLED 8K en 4K televisies beschikken over een verversingssnelheid van 120 Hz. Deze hogere verversingssnelheid resulteert in een vloeiender beeld bij het gamen, mits de gameconsole het toelaat. Daarnaast biedt de nieuwe technologie van Samsung ondersteuning voor Nvidia G-Sync, zodat elke frame er ook nog eens perfect uitziet en kreeg de Game Bar een redesign met nieuwe features.

Shape Adaptive Light Technology en Intelligent Comfort Mode

Met behulp van het nieuwe Shape Adaptive Light Technology wordt blooming nog verder voorkomen. Met behulp van AI analyse van het beeld worden de lichtstralen van de LED lampen aangepast. Zo worden bij heldere beelden brede lichtstralen doorgelaten, terwijl er bij donkere beelden juist minder brede lichtstralen worden uitgezonden. Tevens past de TV zich door de intelligenct comfort mode aan aan de helderheid van de omgeving. Hierdoor wordt het beeld aangepast aan jouw leefritme en wordt het beeld in de avond bijvoorbeeld subtiel iets warmer en donkerder.

AI Object Depth Enhancer

De Neo Quantum processor is ook geoptimaliseerd in de Samsung Neo QLED TV. Zo is deze onder andere voorzien van een AI Object Depth Enhancer. De enhancer analyseert de beelden waar jij naar kijkt en imiteert het effect van het menselijk oog om voorwerpen en personen te herkennen. Hierdoor weet de televisie precies op welke beelden hij (extra) scherp moet stellen om nog meer diepte in het beeld te creëren.

Waar wacht je nog op?

Je nieuwe Samsung Neo QLED TV staat voor je klaar!

Opzoek naar de nieuwste 4K QLED toestellen?

Wij hebben ze!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *