Je nieuwe Samsung TV wordt niet alleen groter, maar vooral slimmer! Reageren

Samsung heeft vandaag de 2022 line-up van Neo QLED 8K, Soundbars, accessoires en duurzaamheidsinitiatieven gepresenteerd tijdens het virtuele Unbox & Discover-evenement. Met de nieuwe line-up wil Samsung de rol van televisie opnieuw definiëren met prachtig ontworpen, geavanceerde schermen die meer bieden dan alleen entertainment. De producten en functies van dit jaar tillen het scherm naar een nieuwe hoogte door één centrale hub te bieden om te gamen, contact te maken, te werken en meer.

“We willen een naadloze ervaring creëren voor al onze producten zodat consumenten moeiteloos kunnen genieten van alle voordelen. De 2022 Neo QLED 8K is ontworpen om de passies van onze consumenten te versterken”, zegt Tonnie van Schijndel, Senior Marketing Manager TV en Audio bij Samsung Benelux. “Als het centrale apparaat in huis heeft Neo QLED 8K de kracht om voor nieuwe ervaringen te zorgen.”

Samsungs 2022-portfolio is ontwikkeld vanuit de visie van ‘Screens Everywhere, Screens for All’. In deze visie staan TV’s centraal in het huis en het dagelijkse leven van gebruikers. In lijn met de visie heeft Samsung apparaten ontworpen die vergaande personalisatie en connectiviteit bieden, zodat er voor elke gelegenheid en levensstijl een geschikt scherm is. Historisch gezien werden TV’s en schermen voornamelijk geassocieerd met ‘kijken’, maar Neo QLED 8K wil dit veranderen door de gebruikerservaring uit te breiden.

Neo QLED 8K: het beste wordt nóg beter

De 2022 Neo QLED 8K is geüpgraded om de ervaring met het grote scherm naar een hoger niveau te tillen. De basis hiervoor is de Neural Quantum Processor 8K. De nieuwste processor heeft 20 onafhankelijke neurale AI-netwerken, die elk de kenmerken en beeldkwaliteit van de inhoud analyseren voor een optimale weergave, ongeacht de bron.De Neural Quantum Processor 8K stuurt ook een nieuwe technologische innovatie aan: Real Depth Enhancer. Dit scant het scherm en maximaliseert het contrast met de achtergrond door het object te verbeteren terwijl de achtergrond onbewerkt blijft. Het is vergelijkbaar met de manier waarop menselijke ogen beelden in het echte leven waarnemen, zodat het object op het scherm afsteekt tegen de achtergrond.

De processor, gecombineerd met krachtige Quantum Mini-LED’s, zorgt voor nauwkeurige en gecontroleerde verlichting, zodat heldere gebieden helder blijven en de donkere ruimte eromheen donker – een functie die Shape Adaptive Light Control heet. De volle maan zal bijvoorbeeld helder blijven tegen de zwarte, nachtelijke hemel.

Samsungs geheel nieuwe 2022 QLED line-up ontving zelfs ‘s werelds eerste ‘Pantone Validated’-certificering binnen de display industrie van Pantone, de wereldwijde autoriteit op het gebied van kleur en maker van het Pantone Matching System (PMS). Dit betekent dat de TV’s op authentieke wijze meer dan 2000 kleuren en 110 huidskleuren reproduceren op basis van de richtlijnen van Pantone. Bovendien zijn deze schitterende kleuren comfortabel om naar te kijken met de nieuwe EyeComfort Mode. Deze functie maakt gebruik van AI-technologie om automatisch de helderheid en kleurtemperatuur van het scherm aan te passen op basis van het lichtniveau van de ruimte. Om de beste kijkervaring te bieden, wordt dit tevens gecombineerd met informatie over het moment van de zonsopgang en zonsondergang.

Meeslepend Dolby Atmos-geluid met slimme functies

Voor een echte onderdompeling hebben TV’s en schermen een krachtig en genuanceerd geluid nodig dat past bij de rijke kleuren en scherpe details. De AI van de Neural Quantum Processor 8K analyseert real-time wat er op het scherm wordt weergegeven. Vervolgens zorgen de Adaptive Sound-functies ervoor dat de luidsprekers de beweging op het scherm precies evenaren.

Samsung introduceert ook Wireless Dolby Atmos op zijn Neo QLED 4K- en 8K-TV’s voor een onberispelijke geluidskwaliteit zonder de wirwar van HDMI-kabels. Wireless Dolby Atmos is beschikbaar op alle Q-series Soundbars, evenals de nieuwe 2022 Ultra Slim Soundbar, ontworpen voor een meeslepende audio-ervaring en een esthetische, minimale opstelling.

Optimale schermervaring

Om ervoor te zorgen dat de schermervaring zo naadloos mogelijk is, is de 2022 line-up uitgerust met nieuwe en slimmere functies en een verbeterde gebruikersinterface, waardoor Samsung TV’s en schermen de centrale hub kunnen worden om inhoud te bekijken, apparaten te bedienen, te gamen, te sporten en meer.

 • Nieuwe Smart Hub: dit jaar onthulde Samsung ook Smart Hub, de nieuwe gebruikersinterface, mogelijk gemaakt door Tizen. Het nieuwe tabblad classificeert functies, instellingen en inhoud in twee categorieën voor een naadloze gebruikerservaring: Media en Ambient.
  • Media: Het Media-scherm organiseert de entertainmentopties van gebruikers – inclusief video on demand, streaming en Samsung TV Plus met meer dan 190 gratis kanalen – en leert de voorkeuren van gebruikers met machine learning om slimme aanbevelingen te doen op alle platforms en services.
  • Ambient: met het Ambient-scherm kun je het scherm laten passen bij je inrichting of juist een ​​gewaagd statement maken met opvallende kunst.
 • Gaming-ervaring: de 2022 line-up wordt geleverd met specificaties en functies ontworpen voor de ultieme game-ervaring. Ze bevatten vier HDMI 2.1-poorten, Motion Xcelerator Turbo Pro 4K 144Hz-gaming, Super Ultrawide GameView en Game Bar, waardoor gamen efficiënter, sneller en toegankelijker wordt. Met deze verbeteringen in beeldkwaliteit en instellingen worden games realistischer en spannender dan ooit.
 • SmartThings: een essentieel onderdeel van de verbonden ervaring is SmartThings van Samsung. Met SmartThings wordt het scherm de centrale hub om andere apparaten in huis gemakkelijk te bedienen. Met SmartThings op Samsung TV’s kunnen gebruikers apparaten in één oogopslag ontdekken, bekijken en bedienen vanaf hun grote scherm.

Duurzaamheid centraal

Samsung denkt na over hoe het productieproces en het gebruik van producten het milieu beïnvloeden en probeert zijn voetafdruk te verkleinen.

 • Eco-verpakking: Samsung verbetert zijn milieubewuste verpakking door 90% minder inkt te gebruiken en neemt afscheid van het gebruik van nietjes in deze verpakking. Beide verbeteringen verminderen het afval en maken afvalverwerking gemakkelijker.
 • SolarCell Remote: De SolarCell Remote heeft ook een upgrade gekregen voor 2022. Hij is 88% efficiënter dan de vorige 2020-modellen. Ze zijn nu volledig batterijloos en kunnen worden opgeladen via 2,4 GHz Radio Frequency Harvesting. Dit betekent dat ze stroom opwekken met behulp van reserve-energie die wordt uitgestraald door wifi-routers.
 • Gerecyclede materialen: Samsungs 2022 TV’s, monitoren en afstandsbedieningen gebruiken gerecycled hars. Met name hoge-resolutie monitoren maken gebruik van gerecycled hars uit oceaangebonden plastic dat is teruggewonnen in kustgebieden.
 • Carbon Trust-certificering: de Neo QLED 8K/4K van Samsung heeft het label ‘Reducing CO2’ van de Carbon Trust behaald, wat aantoont dat de ecologische voetafdruk van de Neo QLED line-up ieder jaar wordt verkleind.

Zelf direct een Samsung Neo QLED 8K TV in huis halen?

Dat kan! Nu tijdelijk geen €2499 maar slechts €1599! OP=OP

Alle andere aller-nieuwste Samsung toestellen vind je nu ook super voordelig bij TV Outlet!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *