We hebben een koude, strenge winter voor de boeg. Reageren

Het wordt wellicht flink kouder in november en december, zo voorspelt het Europese weerinstituut ECMWF. Al is het “bijzonder moeilijk” om het weer zo ver op voorhand te voorspellen, lijkt weerfenomeen La Niña koelere temperaturen onze richting uit te sturen. Alvast slecht nieuws voor wie deze winter wil besparen op zijn gasfactuur.

Het ECMWF start zijn eigen voorspelling met een disclaimer: het is “notoir moeilijk” om op voorhand te voorspellen hoe ‘streng’ de winter zal zijn. Voorlopig ziet het er, in combinatie met de hoge gasprijzen, niet bijster goed uit. Door een hogedrukgebied zullen de maanden november en december volgens het ECMWF immers wat koeler en droger zijn.

“Het fenomeen" : La Niña

De grote boosdoener? Weerfenomeen La Niña, de koele tegenhanger van El Nino. La Niña verwijst naar een grootschalige afkoeling van het zeeoppervlak in de Stille Oceaan, wat veranderingen teweegbrengt in de wind, druk en regenval. De Wereld Meteorologische Organisatie (WMO) waarschuwde eerder al dat dit weerfenomeen nog tot eind 2022 zou aanhouden.

Boven Europa zou er door La Niña een hogedrukgebied kunnen ontstaan met een koude oostenwind. “Daardoor bestaat de kans op lagere temperaturen”, volgens Carlo Buontempo (ECMWF), directeur bij Copernicus Climate Change Service.

De oplossing? Verwarm alleen de kamer waar je zit met een duurzame Elektrische Oliekachel!

Hiermee heb je het toch lekker warm en ze zijn super zuinig in gebruik. Lees hier meer (klik)

Weet je hoe je je huis ook kunt verwarmen? 

Met een mooie grote nieuwe TV! Deze geven ook warmte af!

Je hebt nu al een nieuwe Smart TV vanaf slechts €8 per maand.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *