Slachtofferhulp vraagt Netflix om ‘Dahmer’ offline te halen Reageren

Slachtofferhulp wil dat Netflix per direct de Amerikaanse serie Dahmer, over seriemoordenaar Jeffrey Dahmer verwijdert. De organisatie heeft een “zeer groot aantal klachten” binnengekregen van mensen die zich storen aan de manier waarop, onder andere de slachtoffers van Dahmer in de reeks worden geportretteerd.

Slachtofferhulp gaat de kwestie ook aankaarten bij de internationale koepelorganisatie Victim Support Europe. “Ons doel is om slachtoffers te helpen om na een vreselijke gebeurtenis weer de regie te nemen over hun leven”, aldus Rosa Jansen, de voorzitter van de organisatie.

“Door een Netflix-serie als Dahmer wordt die regie ze weer uit handen geslagen.” Het stoort Jansen vooral dat in de serie de moordenaar, die bekendstond als de Milwaukee Cannibal en minstens zeventien slachtoffers maakte, een “krachtige, sterke man” is terwijl de slachtoffers “emotioneel en zwak” zijn. “De dader wordt enorm geromantiseerd en er is geen enkele nuance aangebracht.”

De voorzitter van Slachtofferhulp zegt niets te hebben tegen fictieseries of tegen het ‘true crime’-genre. “Maar in deze serie lopen fictie en waargebeurde feiten te hard door elkaar heen. Deze serie is wat ons betreft een grens over gegaan; wij zien wat voor effect dat op slachtoffers en nabestaanden heeft.” Jansen snapt ook dat de kans klein is dat Netflix het verzoek daadwerkelijk inwilligt. “Maar we wilden in elk geval een helder signaal afgeven, zodat de kijkers zelf kunnen beslissen of ze aan deze exploitatie willen meedoen.”

Wat vind jij, moet Netflix hier gehoor aangeven?

De serie is in ieder geval nu al een van de meest bekeken series op Netflix ooit…

Deze en alle andere geweldige (Netflix) series bekijk je natuurlijk het beste op je nieuwe Smart TV van TV Outlet!

Je hebt nu al een nieuwe TV vanaf slechts €8 per maand…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *