3 popular science docu-series op Netflix die jou van alles leren Reageren

Ieder weekend deelt de redactie van Manners Magazine documentairetips op de website van Metro. Mocht je ze gemist hebben. Afgelopen weekend hadden we het over drie heerlijke docu-series op Netflix in de categorie popular science.

Voor de meeste docu-series moet je behoorlijk de tijd nemen. Zo duren de afleveringen van bijvoorbeeld Wild Wild Country en Don’t F**ck With Cats meer dan een uur. Bovendien behandelen ze maar één onderwerp. Prima, maar soms heb je ook wel eens zin in sneller vermaak.

Vermakelijke popular science docu-series op Netflix

Popular science staat voor populaire wetenschap, wat inhoudt dat complexe onderwerpen op begrijpelijke wijze worden uitgelegd. De afleveringen in de onderstaande docu-series gaan allemaal over verschillende onderwerpen en zijn los van elkaar te kijken.

1. Connected: The Hidden Science of Everything

De nieuwste parel in dit rijtje docu-series is Connected: The Hidden Science of Everything. Wetenschapsjournalist Latif Nasser onderzoekt de verrassende en complexe manieren waarop we met elkaar, de hele wereld en het universum verbonden zijn. In de ene aflevering ontdek je de geheimen van poep, terwijl een andere aflevering je doet inzien dat stof meer is dan stof. Ook interessant: de aflevering over numerieke kansverdeling. Maar ook episode één met het thema ‘big brother is watching you’ is een must see. De afleveringen duren een kleine drie kwartier.

2. Explained

Explained is popular science op z’n best. In deze docu-serie van Vox en Netflix worden volstrekt willekeurige onderwerpen in 20 minuten haarfijn uitgelegd. Geanimeerde infographics verduidelijken de onderwerpen, experts vanuit alle hoeken komen aan het woord. Van wiet tot cryptocurrency, van K-pop tot buitenaards leven, de meest onverwachte dingen komen voorbij. De serie telt twee seizoenen, maar er bestaan ook al spin-offs: The Mind ExplainedSex Explained en Coronavirus Explained.

3. History 101

History 101 is een soort Explained, maar dan meer gericht op geschiedenis. Onderwerpen als fastfood, robots, ruimtewedloop en de opkomst van China worden op populair wetenschappelijke manier uitgelegd. De afleveringen van deze Netflix Original duren 20 minuten.

Deze films en series bekijk je uiteraard het beste op je nieuwe TV van TV Outlet!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Onze klanten
beoordelen ons
Goed
5 / 5