De 5 beste Marvel films! Reageren

Nu Avengers: Endgame achter de rug is kunnen we terugblikken op meer dan twintig Marvel films. Je kunt ze bijna allemaal op Disney+ streamen, sinds kort ook de X-Men titels. Maar welke zijn het best? We zetten de top 5 volgens IMDb voor je op een rijtje. Perfect voor de wintermaanden!

1. Spider-Man: Far from Home

We trappen de top 10 af met Spider-Man: Far from Home. Dit vrij recente tweede deel in de nieuwe Spider-Man trilogie scoort een stevige 7.6 op IMDb. Niet alleen zien we hier hoe Peter Parker met de dood van Tony Stark omgaat, maar het is ook een verfrissend kleinschalig avontuur tussen alle kosmische oorlogen die Marvel op onze beeldschermen serveert. Plus: wat een cast!

2. X-Men: First Class

De X-Men films zijn technisch gezien geen onderdeel van het MCU. Toch zijn het wel Marvel-personages en daarmee ook Marvel-films. Zeker nu de rechten weer terug zijn bij Disney komen de twee werelden in de toekomst onvermijdelijk samen. De reboot X-Men: First Class bewijst op brute wijze waarom elke Marvel-fan daar hartstikke blij mee moet zijn. Vooral de band tussen Charles Xavier en Magneto is fascinerend.

3. Captain America: The Winter Soldier

Voor Anthony en Joe Russo scoorden met Infinity War en Endgame leverden ze het fantastische Captain America: The Winter Soldier af. Een thriller die liet zien dat het MCU niet enkel uit eenheidsworst bestaat, door een andere genre aan te grijpen. Volgens veel critici is dit misschien wel de beste MCU film. Het aandeel van gebruikers in de stemmen op IMDb zorgt er echter voor dat The Winter Soldier op de 8e plaats blijft steken.

4. Captain America: Civil War

Captain America: Civil War was controversieel onder de fans, maar de film weet ondanks zijn tekortkomingen toch te scoren op IMDb. De band tussen Bucky en Steve en de strijd tussen Iron Man en Captain America zorgden ervoor dat we niet voor de zoveelste keer een cliché gevecht met een bad guy hoefden te slikken.

5. Thor: Ragnarok (IMDb: 7.9)

Wat is Taika Waititi toch een held. Naast het fantastische What We Do in the Shadows en de finale van The Mandalorian leverde hij afgelopen decennium ook Thor: Ragnarok af. Waar de eerste twee delen uit de Thor trilogie vrij matig waren, wist Waititi met een flinke dosis humor het personage een stuk interessanter te maken. Wat een kleurrijke film!

Deze Marvel films bekijk je uiteraard het beste op je nieuwe TV van TV Outlet!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Onze klanten
beoordelen ons
Goed
5 / 5