Klap voor fans: Netflix gaat nog meer grote sitcoms schrappen Reageren

Na The Big Bang Theory en The Fresh Prince of Bel Air zijn er nog meer grote series bekendgemaakt die Netflix eind deze maand gaat schrappen.

Dat Netflix steeds meer concurrenten naast zich moet dulden, ga je vooral de komende jaren pas merken. De streamingdienst sluit vaak deals voor films en series voor meerdere jaren. Daardoor staan er nog steeds films van bijvoorbeeld Warner Bros. op de streamingdienst, ook in Amerika, terwijl HBO Max al lang een ding is daar.

Netflix krijgt last van concurrentie

Hetzelfde geldt voor een aantal sitcoms. HBO Max, de streamingdienst van Warner Bros., probeert potentiële nieuwe abonnees te verleiden met een The Fresh Prince of Bel Air-reünie. Maar de sitcom zelf staat nog steeds op Netflix.

Langzaam beginnen steeds meer van die deals te verlopen. Dat betekent echter niet dat dergelijke series niet terug kunnen komen: Netflix legde een tijd terug alleen al 200 miljoen dollar neer om Friends nog een jaartje langer aan te mogen bieden. En geld blijft geld, ook al heb je een eigen streamingdienst.

Vooral de komende weken worden spannend. De licenties voor een flink aantal grote topseries gaan verlopen. Eerder deze week konden we je al melden dat The Big Bang Theory en The Fresh Prince of Bel Air op 30 december gaan verdwijnen, maar er was ook goed nieuws: voorlopig blijft Friends nog.

Gossip Girl en How I Met Your Mother

Nu blijkt dat ook Gossip Girl het onderspit moet gaan delven. De afgelopen jaren raakte Netflix al meermaals bijna de rechten voor die serie kwijt, maar de streamingdienst wist de deal steeds op het laatste moment alsnog te verlengen. Het bedrijf gaf toen echter al aan dat de serie niet eeuwig op Netflix beschikbaar zal blijven.

Dat moment lijkt helaas nu gearriveerd. Op 30 november verdwijnt Gossip Girl namelijk in praktisch elk land waar de serie beschikbaar is van de streamingdienst. Daarmee lijkt het nu toch echt afgelopen te zijn voor de sitcom.

Helaas geldt hetzelfde voor Sons of Anarchy en How I Met Your Mother. De kans is altijd nog aanwezig dat Netflix op het laatste moment alsnog de rechten voor een aantal van die series gaat verlengen, maar het is evident dat niet elke van de hierboven genoemde shows op 1 januari nog op de streamingdienst te zien zal zijn.

Seinfeld?

Hopelijk heeft het bedrijf plannen voor vervangende titels. Zo weten we bijvoorbeeld al dat Seinfeld vanaf 1 januari naar Netflix komt. Een sitcom van formaat. Ook komt het laatste seizoen van Modern Family op die dag naar de streamingdienst. Desalniettemin wordt het een zuur begin van het jaar…

Deze films bekijk je uiteraard het beste op je nieuwe TV van TV Outlet!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Onze klanten
beoordelen ons
Goed
5 / 5