Direct vervolg op Games of Thrones met Jon Snow in de hoofdrol in de maak (Gerucht!) Reageren

Het gepensioneerde leven van Jon Snow is misschien spannender dan we dachten. Maar is dat een goede zaak?

HBO heeft plannen om (direct) verder te gaan waar Game of Thrones ophield…

De serie eindigde in 2019 na acht seizoenen en om te zeggen dat de finale van de show verdeeldheid zaaide, zou een understatement zijn.

De negatieve reactie van fans heeft een grote invloed gehad op de manier waarop zowel kijkers als makers zich voorbereiden op de verschillende Thrones-spin-offs van HBO.

Ondanks het matige einde van GoT, lijkt het erop dat HBO serieus overweegt te investeren in een opvolgerreeks die directer zal aansluiten op de “originele" Game of Thrones dan House of the Dragon of een van de andere spin-offs die in ontwikkeling zijn.

EEN NIEUW BEGIN

Volgens een recent rapport van The Hollywood Reporter is HBO bezig met de ontwikkeling van een Game of Thrones-vervolgreeks over Jon Snow (Kit Harington). Als de serie voorbij de ontwikkelingsfase komt zal deze verder gaan waar de Game of Thrones-finale was gebleven en zal Jon Snow gevolgd worden terwijl hij een nieuw leven voor zichzelf opbouwt met de Wildlings in de landen achter de Muur.

Kit Harington is blijkbaar welwillend om zijn rol als Jon Snow opnieuw te spelen.

GAME OF THRONES BEYOND THE WALL

Het is het vermelden waard dat dit project zich in een zeer vroege ontwikkeling bevindt en misschien nooit het daglicht zal zien. Als dit wel het geval is dan heeft deze sequel echter het potentieel om de manier waarop fans de laatste momenten van de Game of Thrones-finale zien in een ander daglicht te stellen!

Die finale onthulde immers dat Jon Snow nooit de heerser van Westeros zal worden, zoals sommige fans wel verwacht hadden.

Hoewel het laatste seizoen van de show bevestigt dat Jon in het geheim Aegon Targaryen is, de overlevende zoon van Rhaegar Targaryen en Lyanna Stark, heeft hij nooit de IJzeren Troon voor zichzelf kunnen (of willen) opeisen.

In plaats daarvan neemt Jon de beslissing om Daenerys Targaryen te vermoorden. Als straf wordt hij verbannen om als lid van de Nachtwacht te leven. In de laatste momenten van de show gaat Jon op reis naar het noorden met een groep Wildlings.

Jon Snow was nooit de Aragorn-achtige onwillige heerser die veel fans in hem zagen.

In plaats daarvan lijkt hij meer op Frodo Baggins, een figuur die tijdens zijn reis talloze emotionele en fysieke wonden oploopt en niet in staat is terug te keren naar zijn oorspronkelijke leven als alles is gezegd en gedaan.

Zowel Frodo als Jon worden gedwongen een nieuw leven te beginnen in een wereld die compleet verschilt van de wereld waarin ze zijn begonnen.

Deze update suggereert echter dat Jon’s leven na Game of Thrones misschien niet geheel vredig is. In plaats daarvan zit het blijkbaar vol met genoeg avontuur en gevaar om het verhaal van een hele show te vullen.

Door een hele nieuwe show te maken over zijn worstelingen buiten The Wall, na bet bitter-zoete maar teleurstellende einde van de originele serie zouden de makers wel enkele grote teleurstellingen van de echte fans recht kunnen zetten.

Hoewel het gemakkelijk is om enthousiast te worden over het terugbrengen van een personage als Jon Snow, is het ook de moeite waard om je af te vragen of dit nieuwe begin het einde van Game of Thrones niet alleen maar “erger" zou maken.

In ieder geval: Wordt vervolgd…

Alle Game of Thrones afleveringen & Spin-offs bekijk je natuurlijk het beste op je nieuwe TV van TV Outlet!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Onze klanten
beoordelen ons
Goed
5 / 5