Eindelijk een verklaring voor 3 historische plot-holes! Reageren

Je hebt waarschijnlijk wel eens een film of serie gezien waarin plotseling iets gebeurde dat de loop van het verhaal veranderde maar waar geen enkele logica achter zat.

Dat noemen we dus plotgaten oftwel Plot-holes.

Ze kunnen je film of serie flink verpesten of je (als je daar vatbaar voor bent) helemaal in de war brengen.

Tijd dus om de 3 plot-holes van de Eeuw onder de loep te nemen.

1: De deur van de Titanic

Al meer dan 20 jaar heeft het publiek zich altijd afgevraagd waarom Jack niet met Rose samen op de deur lag als ze allebei perfect konden passen?

Het antwoord op dit vermeende plotgat is niet de grootte van de deur, maar het gewicht van beide personen.

Volgens berekeningen van de American Physical Society was de deur gemaakt van eikenhout, een houtsoort die niet erg goed kan drijven. Als we het gewicht van Jack en Rose zouden toevoegen, zou de deur zijn gezonken in het ijskoude water van de Atlantische Oceaan en beiden zouden bevroren of verdronken zijn omgekomen.

Dus hoewel ze allebei hadden kunnen passen, zou de deur het gewicht van hen beiden niet kunnen dragen…

Psst… het leven is dus al duur genoeg: scoor daarom meteen korting op je nieuwe smart TV!


Ontvang direct €10 korting

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief & je ontvangt direct €10 korting!2. Home Alone: Kevin bestelt pizza zonder telefoonservice

In de eerste minuten van Home Alone zien we hoe een boom een ​​paal voor het huis van de McCallister omver stoot, waardoor ze zonder stroom en telefoonaansluiting komen te zitten. Hierdoor verslapen ze zich en in hun haast om naar het vliegveld te gaan vergeten ze Kevin.

Als zijn moeder het merkt, proberen ze hem vanuit Parijs telefonisch te bereiken, maar de lijn is niet bereikbaar. Later in de film zien we echter hoe Kevin een pizza ontvangt die hij zogenaamd telefonisch heeft besteld. Hoe is dit mogelijk als hij geen verbinding had? 

Volgens Hank Hultquist, vice-president van een van de belangrijkste telefoonmaatschappijen in de Verenigde Staten, was het ten tijde van de film heel aannemelijk dat het mogelijk was om geen internationale service te hebben en toch lokaal te bellen. Dit omdat de verbindingen via draden liepen die op elk moment konden worden verbroken voor oproepen van ver weg maar niet van dichtbij.

3. De bank in Central Perk in de serie Friends

Als je ooit de hitserie Friends hebt gezien danheb je je waarschijnlijk ook afgevraagd hoe Monica, Ross, Chandler, Rachel, Joey en Phoebe altijd op de ‘hoofdbank’ konden zitten bij “Central Perk”?

In een stad die zo bevolkt is als New York zou het onmogelijk zijn om die lege plek elke keer dat je naar een van die typische coffeeshops gaat te vinden.

Een journalist die de hele serie goed heeft geanalyseerd, komt met het antwoord: de bank was altijd gereserveerd. Dit is te zien in verschillende afleveringen, zelfs de Central Perk Lego set bevat dit bordje!

Alle films & series (met of zonder plot-holes) bekijk je natuurlijk het beste op je nieuwe TV van TV Outlet!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Onze klanten
beoordelen ons
Goed
5 / 5